Ortodoxie

Cuvantul Sfintiei Sale Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, Voievodul Ortodoxiei Romanesti.

 

“Tot plang unii: ce va fi cand voi muri eu. Dar ce, mai, ma duc sa dorm?”

“Chiar daca nu sunt aici, aici sunt cu inima. Indiferent unde am sa fiu, inima mea este cu voi.”

“Va multumesc pentru dragostea voastra, toti cei ce cu inima curata sunteti ai mei, Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!”

“Acum şi mirenii trebuie să aprofundeze rugăciunea din inimă, pentru că va fi singura noastra izbăvire – rugăciunea din inimă. Pentru că în inimă este rădăcina tuturor patimilor şi acolo trebuie să lucrăm. Până acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau înainte, nu va fi de ajuns. Dacă nu vom avea rugăciune cu străpungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru că au metode nevăzute de reeducare a minţii. Astăzi mi se pare că nepăsarea este cel mai greu păcat. Nu mai simţim nimic la rugăciune, nu avem lacrimi de pocăinţă. Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simţi harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputinţă de ales între bine şi rău. Vor fi mari înşelări şi numai harul lui Dumnezeu ne va putea izbăvi de ele. Aşadar, rugaţi-vă, rugaţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul lui Dumnezeu. Dacă nu ne rugăm şi perseverăm în lenevia şi nepăsarea noastră fără pocăinţă, atunci este posibil să pierdem instinctul îndreptării. Să ne ferească Dumnezeu să pierdem instinctul îndreptării! Vom avea nevoie să învăţăm rugăciunea lăuntrică, să ne putem stăpâni în aceste situaţii şi să nu ne părăsească harul lui Dumnezeu. Ei asta şi urmăresc – instaurarea anarhiei, ca astfel să ia amploare ura şi dezbinarea între oameni, până şi între creştini. Să ştiţi că întotdeauna bolile şi necazurile sunt consecinţa păcatului, de sus până jos. Fiecare este pedepsit de Dumnezeu după răspunderea pe care o are – mică sau mare. Când am conştientizat că pentru păcatele mele sufăr, atunci m-a şi ridicat Dumnezeu. Toate sunt spre smerenia şi mântuirea noastră. Fără smerenie nu ne putem mântui.”

Reclame

2 gânduri despre „Cuvantul Sfintiei Sale Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, Voievodul Ortodoxiei Romanesti.”

  1. A fost pentru noi ca un far care ne-a luminat calea. Am ajuns la sf. sa de 3 ori, mi-a dat de fiecare data cate o iconita, pe care le port cu mine tot timpul.
    Frate DVP iti doresc sanatate si Dumnezeul sa iti dea putere sa duci mai departe ce ai inceput, Faptul ca s-a intamplat inchiderea site-ului tau in saptamana patimilor eu consider ca asta a fost un fel de binecuvantare ca ai varsat si tu picatura de sange pt Hristos (asta zicea pr. Iustin) „A ajuns vremea muceniciei, sa varsam si noi o picatura de sange pt Hristos „

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s