Editorial, Ortodoxie

Cuvantul Parintelui Mihai Andrei Aldea – Prigoana Miscarii Legionare, in secolul XXI.

 

Se invocă împotrvia Mişcării Legionare câteva nume, uitându-se că Partidul Comunist “Român” a ucis SUTE DE MII DE ROMÂNI, incluisv genii din cele mai diverse domenii ale ştiinţei şi artei, ba chiar a ucis MII DE EVREI.

La fel se uită miile de români ucişi de liberali şi/sau conservatori pentru că au manifestat împotriva guvernului, pentru că nu au votat cu cine trebuie, pentru că s-au răsculat împotriva abuzurilor patronate de partidele respective.

Ceea ce transformă pe românii obişnuiţi într-un fel de sub-animale, care pot fi ucise fără probleme şi fără vinovăţie. Spre deosebire de cei socotiţi oameni – ca evreii sau politicienii – a căror ucidere este vinovată, gravă, de neiertat etc.

Osândim o mişcare CA ÎNTREG pentru că UNII dintre membrii ei, fără să fi avut aprobare – cu atât mai puţin ordin – din partea mişcării respective, au apelat la măsuri extreme?

Atunci ar trebui să-i osândim şi pe Horea, Cloşca, Crişan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Pintea Viteazul, Iancu Jianul, Fraţii Caciandonii şi toţi ceilalţi luptători pentru eliberarea românilor de sub regimuri asupritoare, să-i osândim şi pe toţi cei din Rezistenţa anti-comunistă.

Adică exact ceea ce fac neo-comunisto-naziştii care conduc acum România.

Doar că, pe acelaşi principiu, TREBUIE să osândească şi să interzică şi LIBERALISMUL, CONSERVATORISMUL, COMUNISMUL şi orice partid şi grupare politică legate de cele care au săvârşit în trecut abuzuri.

Răscoalele din anii ’80 ai secolului al XIX-lea, înecate în sânge, răscoala din 1907, înecată în sânge, chinurile cumplite ale ţăranilor români – descrise de sociologi şi medici din epocă – sunt pe capul partidelor politice mult mai mult decât uciderile de care este învinuită Mişcarea Legionară, din două motive:

– în cazul M.L. actele în cauză au fost excepţii, în vreme ce actele anti-omeneşti ale acelor partide politice au fost regula;

– în cazul M.L. actele în cauză au fost săvârşite de grupuri izolate, din proprie iniţiativă şi, mai mult, aceste grupuri s-au predat justiţiei, de fiecare dată soluţia fiind aceeaşi – uciderea lor până la unul, inclusiv FĂRĂ JUDECATĂ; în cazul partidelor politice uciderile – de la întemniţările politice, de care şi Eminescu a avut parte, până la masacre asupra populaţiei civile – au fost ORDONATE de conducerea partidului şi aparatul de stat a fost folosit SISTEMATIC de partidele istorice împotriva cetăţenilor.

Sunt FAPTE care ar trebui să ne scoată din propaganda comunistă şi neo-comunistă – de la cea a lui Sergiu Nicolaescu la cea actuală – şi să ne facă să ne dăm seama CEL PUŢIN de faptul că ceva pute în toată această agitaţie anti-legionară a autorităţilor.

Chiar dacă acceptăm vinovăţia M.L. pentru acele câteva asasinate – ceea ce este incorect, dar o facem de dragul demonstraţiei – a ignora miile, zecile de mii, sutele de mii şi chiar milioanele de asasinate ale celorlalte grupări politice este total incorect. Şi total inacceptabil pentru un om raţional.

https://alexandrubolfa.wordpress.com/

Reclame

3 gânduri despre „Cuvantul Parintelui Mihai Andrei Aldea – Prigoana Miscarii Legionare, in secolul XXI.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s