Dezvaluiri, Se intampla azi

Moartea, zeita secolului XXI!

 

Cel puţin 126 de oameni au murit, printre care 68 de copii, în atentatul de sâmbătă, din Siria, care a vizat un convoi de autocare ce transportau refugiaţi în nordul ţării, scrie The Guardian. Atentatul vine la 11 zile de la atacul chimic împotriva oraşului sirian Khan Shaykhun, în urma căruia au murit aproximativ 90 de persoane, între care cel puţin 30 de copii.

Bilanţul victimelor a urcat la 112, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit site-ului agenţiei Reuters, citat de Mediafax. Echipele de salvare siriene au confirmat moartea a cel puţin 100 de persoane.

Atentatul a avut loc în timp ce un convoi de autocare aştepta la un punct de control din Rashidin, un orăşel din nordul Siriei aflat sub controlul insurgenţilor. Atacul a vizat autocare ce transportau refugiaţi evacuaţi din zone guvernamentale, peste 30.000 de oameni urmând să fie evacuaţi. Autocarele aşteptau la un punct de control pentru un schimb de prizonieri cu rebelii, când un vehicul, situat în apropiere, plin cu explozibili a fost detonat.  Militari ruşi au fost mobilizaţi imediat în această zonă pentru a proteja rebelii de eventuale acţiuni de ripostă.

Refugiaţii evacuaţi erau mutaţi din Foah şi Kefraya, oraşe controlate în mare parte de guvernul sirian şi înconjurate de rebeli şi jihadiştii sunniţi afiliaţi al-Qaida, începând cu martie 2015.

http://www.gandul.info

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s