Dezvaluiri, Se intampla azi

Nebunie fara de margini: Iranul a fost luat la tinta!

 

Presedintele SUA, Donald Trump, a dat ordin sa fie facuta o evaluare interinstitutionala pentru a se sti daca ridicarea sanctiunilor impotriva Iranului in cadrul acordului nuclear din 2015 a fost sau nu in interesul securitatii nationale a SUA, a anuntat marti secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de Reuters.

Secretarul de stat al SUA a transmis intr-un comunicat ca Iranul s-a conformat angajamentelor luate in cadrul acordului incheiat cu marile puteri privind limitarea programului sau nuclear, dar exista ingrijorari cu privire la rolul sau de stat finantator al terorismului.

 Tillerson a spus ca l-a notificat pe presedintele Camerei Reprezentantilor, republicanul Paul Ryan, in legatura cu decizia respectiva.

„Presedintele Donald J. Trump a cerut Consiliului National de Securitate sa efectueze o evaluare interinstitutionala a Planului comun de actiune cuprinzator (The Joint Comprehensive Plan of Action /JCPOA/) pentru a se evalua daca suspendarea sanctiunilor legate de Iran in conformitate cu JCPOA este vitala intereselor de securitate nationala a Statelor Unite”, a indicat seful Departamentului de Stat.

Iranul „ramane unul dintre statele principale care sponsorizeaza terorismul prin multe platforme si metode”, a spus Rex Tillerson, potrivit Agerpres.

Un acord incheiat in 2015 intre Teheran si marile puteri restrictioneaza programul nuclear iranian in schimbul ridicarii mai multor sanctiuni economice internationale impotriva Republicii Islamice.

Donald Trump a numit acest acord incheiat de administratia presedintelui Barack Obama drept „cea mai proasta afacere negociata vreodata”, aminteste Reuters.

http://www.aktual24.ro/

Reclame

1 gând despre „Nebunie fara de margini: Iranul a fost luat la tinta!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s