Dezvaluiri, Se intampla azi

Europa sub teroare! Aplaudati „lumea libera” si politica pedofililor drogati de la Bruxelles: extinctia rasei europene!

 

Un ofiţer de poliţie a fost ucis, iar alti doi răniţi grav, în urma unui atac armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, au anunţat autorităţile franceze, care au indicat că atacatorul a fost neutralizat. De asemenea, un turist a fost rănit uşor. Secţia antiteroristă a Parchetului a deschis o anchetă. Preşedintele Francois Hollande a confirmat că este luat în calcul atacul terorist. De altfel agenţia Amaq, principalul canal de propagandă al ISIS a anunţat că atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Potrivit presei franceze, atacatorul ar fi un bărbat care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi poliţişti. Atacul are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, gradul de alertă antiteroristă fiind extrem de ridicat în această perioadă. Hollande a precizat că forţele de securitate sunt în alertă absolută pentru a securiza procesul electoral.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului francez de Interne, un bărbat a ieşit dintr-o maşină şi a deschis focul cu o armă automată asupra unei maşini de poliţie staţionate. Atacatorul a ucis un poliţist şi a încercat să împuşte alţii care se aflau pe trotuar, rănind grav doi dintre ei înainte de a fi neutralizat de forţele de ordine.

„Nu putem exclude că atacatorul a avut mai mulţi complici care au participat într-un fel sau altul la atac”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Atacatorul a folosit o armă automată. Potrivit unor surse apropiate anchetei acesta era vizat într-o investigaţie antiteroristă, potrivit Le Figaro.

Preşedintele Francois Hollande a declarat, după o întâlnire cu premierul şi ministrul de Interne, că indiciile sunt „de ordin terorist”. 

„Gândurile mele sunt la familia poliţistului care a fost ucis şi la poliţiştii răniţi. Vom organiza ceremonii naţionale pentru omagierea acestui poliţist ucis în mod laş. Trebuie să conştientizăm faptul că agenţii de poliţie sunt expuşi. Am reiterat toate angajamentele asumate. Trebuie făcut totul pentru ca poliţiştii, jandarmii şi militarii să îşi poată exercita misiunile (…) Mesajul pe care vreau să vi-l transmit în această seară vine de la poliţişti, jandarmi şi militari  şi e adresat cetăţenilor. Ei sunt protejaţi, trebuie să fie şi vor fi protejaţi”,  a adăugat el.

Un individ, care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi poliţişti, este considerat drept presupusul autor al atacului de la Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Parisien.

Publicaţia afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentinţa acestuia a fost redusă cu cinci ani.

Poliţia franceză efectuează percheziţii în oraşul Chelles, din departamentul Siene-et-Marne, la domiciliul presupusului autor.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă amprentele suspectului ucis în cursul atacului se potrivesc cu cele ale deţinătorului documentelor de înmatriculare ale vehiculului.

Statul Islamic a revendicat atacul de pe Champs Elysees, potrivit agenţiei de propagandă a SI, Amaq. Potrivit organizaţiei jihadiste, atacul ar fi fost comis de un belgian 

„Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic”, precizează agenţia Amaq.

„Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată în cazul atacului de pe Bulevardul Champs-Elysées, soldat cu moartea unui agent de poliţie”, au transmis autorităţile franceze.

Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.

Incidentul a avut loc între staţiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe staţii de metrou din zonă au fost închise.

Ministerul francez de Interne a transmis că presupusul atacator a fost ucis.

Poliţistul rănit a fost împuşcat în zona capului, relatează Le Parisien.

http://www.gandul.info/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s