Ortodoxie

Calitatea omului o descoperi din felul cum iubeste.

 

Adevărata dragoste înseamnă sacrificiu. Să  jertfești din timpul tău, din confortul tău, să jertfești din tine până te jertfești pe tine. Altfel, dacă dragostea nu presupune jertfă, nu se poate numi dragoste.

Dacă omul iubește condiționat, dacă iubește numai pe cei ce-l iubesc, dacă iubește numai pe timp de pace și fericire, dacă dragostea trebuie păzită, dacă face declarații numai în față, dar în lipsa persoanei dovedește contrariul, dacă iubește numai prin cuvinte, dar nu o și arată prin fapte, dacă așteaptă să fie văzut, lăudat, răsplătit, dacă nu caută la inimă, ci numai la trup, dacă dăruiește apoi regretă sau reproșează… aceste metode superficiale de a dovedi dragostea nu reprezintă nicidecum iubire adevărată.

Pe când, dacă omul iubește necondiționat, dezinteresat, dacă dăruiește cu lacrimi în ochi și nu așteaptă să primească înapoi, dacă simte bucurie mai mare atunci când dăruiește decât atunci când primește, dacă dăruiește chiar și atunci când el este în nevoie, dacă se pune pe sine pe locul doi, dacă are milă chiar și față de animalele aflate în suferință, dacă sacrifică din lucrurile sale salvându-le pe ale celuilalt, dacă jertfește din timpul său, din bunăstarea și sănătatea sa – se poate vorbi de o dragoste curată, adevărată, care nu are nevoie de multe cuvinte pentru a fi dovedită fiindcă este evidentă din fapte.

https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/

2 gânduri despre „Calitatea omului o descoperi din felul cum iubeste.”

    1. Alex Manole, suferi de vreo boala psihica sau esti anagajt al gunoiului national pe nume Politia Romana? Ai vazut destul de bine ca ti-am sters toate comentariile, nici macar nu m-am chinuit sa citesc aberatiile debitate de tine, si ce ai inteles de aici? Nu ma intereseaza absolut nimic din ce spui! Comentariile tale vor trece in spam si drept urmare sunt sterse automat!

      Apreciază

Comentariile nu închise.