Dezvaluiri, Se intampla azi

Coreea de Nord ameninta cu noi teste nucleare.

 

Forţele nord-coreene vor efectua un nou test nuclear „în orice moment şi în orice loc” decis de regimul de la Phenian, a anunţat un oficial nord-coreean, care a mai avertizat că regimul este „pregătit să răspundă la orice opţiune aleasă de SUA”. Astăzi, Japonia a trimis cel mai mare navă de război a sa pentru a proteja un vas american care realimentează grupul de nave condus de USS Carl Vinson.

„Măsurile plănuite de DPRK pentru consolidarea forţelor nucleare vor fi luate în mod consecutiv şi succesiv în orice moment şi orice loc decis de conducerea supremă a ţării”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, folosind numele oficial al statului stalinist, Republica Democratică Coreea.

Regimul de la Phenian au efectuat cinci teste nucleare în ultimii unsprezece ani şi există indicii solide că ar putea în curând dezvolta o rachetă capabilă să fie echipată cu un focos nuclear care să ajungă până în Statele Unite.

La mijlocul lunii aprilie, Institutul SUA-Coreea din cadrul Universităţii Johns Hopkins a anunţat că regimul nord-coreean se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, după ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activităţii în incinta poligonului de teste nucleare.

Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump, un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, preşedintele american Donald Trump a sugerat anterior o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite.

Astăzi, Japonia a trimis cel mai mare navă de război a sa pentru a proteja un vas american care realimentează grupul de nave condus de USS Carl Vinson.

http://www.gandul.info/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s