Ortodoxie

Cuvantul Parintelui Valerian, cel care a interpretat rolul Comandantului Horia Sima in filmul „Drumet in calea lupilor”. Traiasca Legiunea si Capitanul!

Reclame

5 gânduri despre „Cuvantul Parintelui Valerian, cel care a interpretat rolul Comandantului Horia Sima in filmul „Drumet in calea lupilor”. Traiasca Legiunea si Capitanul!”

 1. Am urmarit pe Pr Valerian cu lacrimi in ochi …. ” mai e mult pana departe….dar nu stii cand vine ” . Am vazut asta la toti cei care au murit in jurul meu din familia mea dar mai cu seama la mama mea pe care am iubit-o sfasietor de tare …A constientizat ca urneaza „intalnirea” …. si i-a fost frica , as zice groaza . Cu 2 saptamani inainte de a se duce mi-a spus intr-o dimineata ca a „vazut ” in somn o femeie de o frumusete neinchipuita ,simpla , care statea in mijlocul altor femei simple , insa Ea se distingea intre ele , era uluitor de frumoasa iar celelalte parca o protejau …. si atunci am inteles ca i s-a ingaduit sa o vada pe Maica Domnului impreuna cu Sfintele Mucenite . Din acel moment mama s-a linistit . S-a dus impacata intr-o dimineata de duminica la ora 6 .
  Pr Nicolae Tanase spunea ca boala oncologica este mila lui Dumnezeu : cancerul e o boala care te „anunta” …iti da timp sa te pregatesti sufleteste . Cand primesti un asemenea diagnostic cam stii ce urmeaza iar „timpul” inveti sa-l apreciezi asa cum nu ai facut-o vreodata , duhovniceste . Mamei mele i s-au dat 3 ani . Am vrut , am incercat sa o salvez insa mi s-a spus ca ea nu mai vrea sa traiasca si ca ma bag pe liberul ei arbitru . Nu aveam voie . Am inteles ca si eu trebuie sa accept faptul ca ea si-a implinit misiunea . Toate sunt desertaciuni pe lumea asta , singura realitate este moartea si ce urmeaza dincolo iar la Dumnezeu nu ajungem fara Cruce .
  Multumesc DVP !

  Apreciat de 1 persoană

  1. ”Ferice de cei ce s-au DUS, vai de cei ce rămân!”
   Toată compasiunea pentru suferința mamei tale, bucurie pentru că i s-a îngăduit s-o vadă pe Maica Domnului înainte de sfârșit și că, în mod sigur este ”în loc luminat, în loc de verdeață, de unde fugit toată întristarea și suspinarea!”, DAR…NU sunt de acord cu ceea ce afirmă Pr.Tănase sau alți preoți, referitor la boala oncologică că ar fi ”mila” lui Dumnezeu, de parcă El acceptă o asemenea boală (cumplită ca degradare și manifestare) și o consideră MILĂ pentru om (păcătos sau foarte păcătos!)!
   Ceea ce afirmă unii preoți despre asta, mi-arată un Dumnezeu pe care nu-L recunosc…deci, nu-i cred pe ei!
   Cancerul, este consecința a ceea ce mâncăm, bem, trăim…inclusiv stresul care-l favorizează!

   Apreciază

   1. Pr Justin Parvu a facut cancer in ultima etapa a vietii sale . Preacuviosul Paisie Aghioritul la fel . In cazul lor nu se poate da vina pe stilul de viata . Exclus. Si totusi au avut cancer. Dupa un an de la decesul mamei mele , rascolind cartile din biblioteca am dat peste o bibile veche in care am gasit o insemnare facuta de mama mea cu multi ani inainte de boala : ” Doamne , curateste haina sufletului meu , ea nu este curata ! ” Atunci am inteles ca Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea . Boala care i s-a dat a fost raspunsul la acea rugaciune scrisa pe coperta unei Biblii . Nimic necurat nu trece dincolo , asta am inteles. .

    Apreciază

 2. @Scorțișoara…știam despre cei numiți de tine – sfinți încă din viață – că au murit datorită cancerului, ÎNSĂ ei au vrut așa, și-au ales un MOD DE ISPĂȘIRE mai mult pentru fiii lor duhovnicești, pentru țară, pentru neam…un fel de JERTFĂ, imitându-L pe Hristos!
  Nu toți au tăria lor sufletească și dăruirea….pentru a-și lua un așa AUTO-CANON cerut de la Dumnezeu!
  Doi: se spune că, cine nu-și îndreaptă viața de bună-voie, se CURĂȚĂ prin necazuri și/sau boli…buuun!
  În cazul oamenilor simpli, CINE hotărăște – boală sau necaz?
  Dumnezeu?

  Fie că-i dă boli ticăloase precum cancerul, fie îi dă necazuri care-l pun jos sufletește, implicit și trupește, prin somatizarea simțămintelor și-a emoțiilor negative date de necaz, corect tot NU E!
  Spune Dumnezeu (redau aproximativ), păcătosului/păcătoșilor prin proorocul Eremia că, ”pentru vrednicia ta, de vei asculta de Mine, voi răsplăti până la al miilea neam, iar pentru neascultarea ta, până la al nouălea neam”, ceea ce nu prea e luat în seamă, și-atunci, păcatele părinților netrebnici, apasă asupra copiilor, urmașilor…iar dacă și ăștia sunt nevrednici, se adaugă o căruță de păcate!
  Bine, o întrebare ar fi: dacă Dumnezeu iartă păcatele spuse la spovedanie, DE CE se cere preț de ispășire prin boli și/sau necazuri?
  Numai așa se îmblânzește omul?!
  Iar dacă numai așa se îmblânzește, înseamnă c-a fost PROST FĂCUT DINTRU ÎNCEPUT!
  Iar dacă nu a fost făcut așa de la început, și îngerul rău îl imbie să devină, DE CE se acceptă jocul ăsta stupid între Satana și Dumnezeu, băgând omul la mijloc?
  Din pricina lui Adam și Eva?
  Păi au greșit ĂIA, nu noi!
  Nu e suficient că suferă toată făptura din pricina lor?
  Că mori oricum de boli și de bătrânețe?
  Eu îi țineam în Iad până la A Doua Venire!

  Apreciază

  1. Faptul ca se iarta pacatele la spovedanie nu ne scuteste de ispasire . Si e destul de corect altfel ar fi prea simplu doar sa spui :” am facut asta si asta . Iarta-ma ” din gura dar sa nu-ti insusesti si lectia sau sa nu-ti asumi greseala . Cred ca prin ispasire atingem dimensiunea greselilor noastre si ne caim cu adevarat .

   Recomand cartea „Hronograful lui Gheorghe Kedrinos” pentru dilemele tale . Te vei lamuri din primele 40 de pagini. Trebuie sa citesti tu ca eu pot sa spun prostii .

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s