Dezvaluiri, Se intampla azi

Europa si Mica Glaciatiune! Am spus acest lucru in urma cu trei ani de zile, dar vocea mea este mult prea slaba in furtuna „corect politica”! Asta ne asteapta…

 

Ultima glaciatiune din Europa a fost un proces care s-a declansat extrem de repede. Dupa ultimele studii, cercetatorii sunt acum siguri de un fapt surprinzator: in urma cu 13 000 ani, Europa a intrat in ultima glaciatiune in decursul unui singur an de zile.

Acum 13 000 de ani, climatul european era foarte asemanator cu cel din zilele noastre, un pic mai rece, dar incadrandu-se totusi in coordonatele climatului temperat continental. Batranul continent era acoperit aproape complet de paduri, si, in ciuda faptului ca ramasite ale calotei glaciare erau inca prezente in Finlanda si Suedia, Europa era deja departe de ideea de Epoca de Gheata.
Clima s-a schimbat brusc si dramatic. Curentul cald al Golfului care aducea temperaturi inalte de la Ecuator pana spre Polul Nord, s-a interrupt brusc, iar temperatura a scazut in medie cu 3-4 grade Celsius, ramanand asa timp de peste un mileniu.

In prezent, cercetatorii sunt siguri ca pot determina cu precizie cand s-a petrecut acest fapt. Examinand sedimentele prezervate pe fundul unui lac din Germania, au stabilit ca ultima perioada de glaciatiune, denumita Youger Dryas, a traversat Europa in mai putin de un an de zile. Aceasta s-a intamplat acum 12 679 de ani, intr-o zi de toamna.

Accesati link-ul.

https://phys.org/news/2016-05-genetic-analysis-ice-age-europeans.html

Condusi de profesorul Achim Brauer din cadrul German Research Center for Geosciences din Postdam, cercetatorii cred ca o astfel de schimbare brusca a fost determinata de o miscare dramatica in fluxul curentilor de aer din emisfera nordica. Desfasurarea normala a curentului Gulf Stream a fost perturbata de patrunderea in Atlantica a apelor reci provenite din topirea calotei glaciare europene. Acest fapt a dus la racirea curentilor atmosferici si la modificarea centurii de curenti calzi din Atlanticul de Nord, ducand, prin analogie, la instalarea unei scurte Epoci de Gheata in Europa.

http://www.descopera.ro/

1 gând despre „Europa si Mica Glaciatiune! Am spus acest lucru in urma cu trei ani de zile, dar vocea mea este mult prea slaba in furtuna „corect politica”! Asta ne asteapta…”

  1. In Ro, paradoxal (aidoma Bursei, pietei de capital, a pietii muncii, … etc.) sudul tarii se desertifica, in timp ce nordul transilvan, isi mentine cat de cat umiditatea, e drept, cam rece pe timpul verii. Judecatorii (care au „reimproprietarit” si care anuleaza hot de consilii locale si judetente), procurorii si politistii – care au scos de sub urmarire penala :martori mincionosi la reimproprietarire, inculpati inocenti, … etc., executori judecatoriesti – ce executa pe 2 lei „inocenti reimproprietariti”, ce isi transfera bunurile, de pe o persoana, pa alta, sau executa chiar oameni sarmani, pe 2 bani, lichidatori judiciari – ce fac aproximativ acelasi lucru ca executorii,fiscul roman (cel mai mare organizator de licitatii de improprietarire ), experti topometristi, cadastristi,, … toti acestia concura direct la secarea a zeci de lacuri si impropriatrirea potentilor vremii (ex. secarea lacului Potelu jud. Olt si aparitia de vile, ferme si livezi de meri, scaderea nivelului lacului de la barajul Lacul Rosu si aparitia de vile, infundarea canalelor din lunca Dunarii+desecarea si improprietarirea unor ferme cu disparitia suprafetelor de evaporare a apei, dar si cu disparitia unor populatii de animale, pasari, … etc.
    Ahhh ! Mai conteaza ca toti acestia, au fost scoliti sau sunt doctori, ori doctoranzi ai Academiei (Nationale) de Informatii … si ca toata lumea se cunoaste cu toata lumea

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s