Miscarea Legionara

Infiintarea Legiunii “Arhanghelul Mihail”. Traiasca Legiunea si Capitanul!

 

Ca o nestemata de pret, Miscarea Legionara a rasarit in mijlocul unei societati putrede, in mijlocul politicianismului servil unor interese straine, in plina coruptie, aducand cu sine o noua doctrina, curata, nationalist-romaneasca.

Oratoria ei a fost aceea a faptei, nu a vorbei.

Cuprinzand etapele spinosului drum pe care Legiunea l-a avut de infruntat de-a lungul intregei sale existente, cu numeroasele jertfe, oprelisti, interdictii dictate de partidele aflate la conducerea tarii sau de interesele straine, se poate vedea astazi ca intotdeauna biruinta legionara a stralucit, s’a impus, rupand pentru totdeauna lantul demagogiei oarbe propagata de partidele existente, prin inalta sa scoala spirituala, ideologica si doctrinara.

Dimensiunile jertfelor legionare pornesc dela Nita Constantin (ucis in timp ce lipea afise legionare, la Constanta, in anul 1933), si se continua la valurile intregi de elevi si studenti legionari masacrati in Septembrie 1939 (cateva sute), la jertfa lui Mota si Marin pe frontul din Spania, jertfa Capitanului C. Z. Codreanu, grupului Nicadorilor, Decemvirilor si Razbunatorilor, mortii din batalioanele dela Sãrata si pana la minunatele jertfe ale partizanilor legionari din munti, ca si zecile de mii de jertfe din inchisorile comuniste.

Miscarea Legionara n’a putut fi infranta. Nici in timpul prigoanei din 1933-’34, nici in timpul prigoanei carliste din 1938-’40, nici in timpul prigoanei antonesciene si nici in lunga prigoana comunista.

Ea si-a legitimat in planul istoriei existenta sa romaneasca, participand major, substantial, la rezistenta nationala impotriva comunismului Marxist si la intronarea increderii in maretia si destinul viitor al Neamului Romanesc.

Pe aceasta rezistenta a ei se vor intemeia toate biruintele viitoare, caci a fost cladita prin sange, moarte, suferinta, puritate si credinta intr’un ideal crestin, cu adevarat romanesc.

Miscarea Legionara este vie, activa si de neînvins.

Reclame

3 gânduri despre „Infiintarea Legiunii “Arhanghelul Mihail”. Traiasca Legiunea si Capitanul!”

  1. Trăiască Miscarea Legionara! Miscarea Legionara va birui și va salva poporul român din mizeria în care se afla ! Miscarea Legionara este vie, activa și nu va muri niciodată! Pomenire veșnică martirilor legionari ! Trăiască Biruința Legionara! Trăiască Neamul Romanesc! Domnul fie cu noi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s