Uncategorized

Marius Oprea – Criminalii bolnavi si scelerati din Ministerul de Interne si Securitatea Romana – Serviciul Roman de Informatii.

 

Istoricul Marius Oprea e ferm convins că, desi ne aflăm la 27 de ani dela Revoluție, România e încă plină de criminali ai fostei Securități. Oprea – supranumit „Vânătorul de securişti” – comentează recenta solicitare de trimitere în judecată a fostului ministru ceauşist al Internelor, George Homoştean.

„În perioada în care am condus IICCMER, am făcut plângere penală împotriva lui George Homoştean, dar ni s-a răspuns, oficial, cu neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fapte s-ar fi prescris.

Un nou cadru legislativ

Aceasta deoarece, pe atunci, Codul Penal nu fusese încă modificat. Acum însă, demersul – care cred că se bazează pe mai vechea mea plângere şi, în acest sens, chiar sunt curios să văd rechizitoriul – poate fi pus în practică, întrucât avem un alt cadru legislativ. Personal, sper din toată inima ca George Homoştean – laolaltă cu Alexandru Vişinescu şi Ion Ficior, dar şi cu toţi ceilalţi torţionari care mai trăiesc – să plătească prin hotărâre judecătorească pentru crimele abominabile pe care le-a săvârşit.

Ordine verbale şi documente strict secrete

În realitate, avem de-a face cu un genocid, nu cu un simplu omor. Trebuie să realizăm că vorbim despre un întreg aparat represiv conştient de crimele în masă pe care le comitea. Aceste crime reprezentau, în fapt, instrumente politice. Atât George Homoştean, cât şi cei care i-au executat ordinele, trebuie să dea socoteală în faţa justiţiei. România e încă plină de foşti criminali ai Securităţii! În mod evident, astfel de asasinate erau în contradicţie cu legile şi Constituţia României comuniste, fiind decise prin ordine verbale sau documente cu un caracter strict secret”, explică Marius Oprea.

Alex Miclovan – Ziua.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s