Dezvaluiri, Se intampla azi

Cat de crunta este soarta mizerabilului Serviciu Roman de Informatii: pana si americanii au ajuns sa-i calce in picioare! Slugi au vrut sa fie, in genunchi, ca slugile sunt tratati!

 

Consultantul politic David Clark a prezentat pe 14 iunie, la Washington, în fața Comisiei US Helsinki, condusă de senatorii Roger Wiker și Sheldon Whitehouse, un raport în care a atras atenția că „e timpul ca partenerii transatlantici ai României să se uite la modul în care această țară își desfășoară campania anti-corupție”.

„În paralel cu anchetarea unor cazuri de corupție, există motive pentru a concluziona că lupta anti-corupție a României a oferit, de asemenea, o acoperire convenabilă pentru influențarea scorului politic și pentru încălcări grave ale drepturilor omului, lucruri care arată o tulburare a supremației legii. Într-adevăr, metodele folosite frecvent în investigarea corupției prezintă un grad considerabil de continuitate cu practicile și atitudinile din epoca comunistă”, a arătat David Clark, potrivit luju.ro.

El a atras atenția congresmenilor americani că lupta anti-corupție din România ridică semne de întrebare sub cinci aspecte: politizarea justiției, înțelegerile de culise între procurori și executiv, implicarea serviciilor de informații, lipsa respectului pentru independența judecătorilor și abuzurile făcute de procurorii anticorupție.

„SRI, succesor al Securității comuniste, joacă un rol important și în mare măsură nedivulgat în conducerea procuraturilor anticorupție (…) Atât SRI cât și DNA au fost criticate pentru subminarea independenței judiciare, un alt principiu fundamental al justiției liberale. Judecătorii, care nu reușesc să acționeze în favoarea DNA și să dea sentințe în favoarea sa, au devenit ei înșiși ținte, în timp ce judecătorii prietenoși cu interesele DNA și-au văzut loialitatea recompensată”, a precizat David Clark.

http://www.activenews.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s