Dezvaluiri, Se intampla azi

Contoarele inteligente au devenit obligatorii. Cine refuza va fi deconectat de la reteaua de energie electrica. Efecte adverse.

 

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a elaborat o nouă reglementare aflată încă la stadiul de proiect, referitoare la instalarea contoarelor inteligente de energie electrică, ce aduce, pe lângă altele, clarificări pentru situaţia în care consumatorul de energie refuză să-i fie montat acest contor.

Instalarea smart-meterelor, contoarele inteligente de energie electrică, nu este opţională, dar distribuitorii de energie care instalează contoarele vor face, anterior instalării, anumite măsurători pe care să le arate consumatorilor care, iniţial, refuză instalarea lor, că nu au de ce să se teamă.

Deşi instalarea lor are multiple avantaje, şi pentru clienţi şi pentru distribuitorii de energie electrică, ar putea crea temeri că, pentru cele la care transmisia datelor se face prin unde radio, emisiile de radiaţii electromagnetice ar putea cauza probleme.

Potrivit ordinului, dacă iniţial un consumator refuză instalarea, operatorul de distribuţie face măsurători asupra nivelului de radiaţii electromangetice, pe care i le arată apoi consumatorului. Dacă emisiile sunt sub nivelul stipulat de lege, are dreptul să instaleze noul contor, iar dacă nu, poate decide să amplaseze contorul la limita proprietăţii.
Dacă şi după măsurători care arată că respectivele contoare resptectă normele privind nivelul de emisii electromagnetice consumatorul tot refuză să i fie instalat noul contor, distribuitorul poate ajunge, la limită, să-l deconecteze.

Iată, în detaliu, prevederea din proiectul de ordin al ANRE referitoare la situaţia în care consumatorul refuză instalarea noilor contoare:

Art. 26. (1) Cu cel puțin 15 de zile înainte de data programată pentru înlocuirea contorului, OD (operatorul de distribuţie-n.red.) informează consumatorul cu privire la schimbarea contorului existent cu unul integrabil în SMI (Sistem de măsurare inteligentă a energiei electrice – n.red), beneficiile acestuia, funcționalitățile opționale și condițiile de implementare, în conformitate cu prevederile de la art. 24 alin (1), (2), (3) și (4), precum și în legătură cu procedura urmată în cazul exprimării refuzului.

(2) OD solicită consumatorului să fie înștiințat în scris de către acesta dacă refuză înlocuirea contorului, cu cel puțin 5 zile înainte de data programată.

(3) În cazul în care consumatorul refuză înlocuirea contorului, OD poate efectua măsurători asupra nivelului de emisii electromagnetice în spațiul din imediata vecinătate a contorului, cu respectarea legislației specifice în vigoare și, dacă a efectuat măsurători, le prezintă consumatorului.

(4) Dacă nivelul emisiilor electromagnetice respectă valorile limită prevăzute de actele normative în vigoare, OD înlocuiește contorul existent cu un contor integrabil în SMI, iar costurile măsurătorilor sunt suportate de consumator prin intermediul facturii de energie electrică.

(5) Dacă nivelul emisiilor electromagnetice nu respectă valorile limită prevăzute de actele normative în vigoare, OD poate decide asupra reamplasării grupului de măsurare la limita de proprietate.

(6) În cazul în care OD nu primește înștiințarea de refuz prevăzută la alin. (2) și consumatorul refuză în scris înlocuirea contorului la data programată, OD amână cu 30 zile schimbarea contorului în vederea aplicării prevederilor de la alin. (3), cu respectarea prevederilor de la alin. (4) și (5).

(7) În cazul în care consumatorul refuză înlocuirea contorului, deși măsurătorile efectuate de OD și aduse la cunostința consumatorului demonstrează că nivelul emisiilor electromagnetice respectă valorile limită prevăzute de actele normative în vigoare, OD are dreptul să aplice prevederile legale în vigoare referitoare la împiedicarea OD de a verifica sau înlocui grupurile de măsurare.

Prevederile legale spun că, în situaţia în care se ajunge la aşa ceva, operatorul de distribuţie poate deconecta locul de consum.

Ce face un contor inteligent

Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul distribuitorului, pentru a putea fi realizat, de la distanță, automatizat, un flux bidirecțional de comunicare, în orice moment. (metodă eficientă de spionaj – nota G.S.)
Instalarea acestor dispozitive care pot fi operate de la distanță va oferi o gamă largă de beneficii clienților. Prin sistemul de contorizare inteligentă se vor putea realiza citiri de la distanță a consumului de energie electrică, dar și operațiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări și deconectări, sporind astfel confortul clienților și reducând inconveniența vizitelor la locație. Astfel, furnizorii vor putea utiliza citirile automate oferite de contorul în loc de estimări, pentru facturare, astfel încât facturile vor reflecta mai bine consumul de energie electrică.

În plus, clienții vor putea avea acces la informații detaliate și actualizate la zi cu privire la consumul lor de energie. Aceastămonitorizare în timp real le va permite acestora să-și planifice în mod adecvat consumul de energie. Contoarele inteligente colectează date privind calitatea furnizării de energie electrică, monitorizând în timp real continuitatea serviciului, raportând erori în sistemul de rețea sau defecțiuni și localizând anomaliile posibil cauzate de consumul necontorizat de energie.

Oficial ni se spun numai lucruri bune despre aceste contoare. Realitatea însă e cu totul alta. În ultimii ani, au existat tot mai multe rapoarte despre „contoarele inteligente”. Aceste contoare electrice digitale sunt proiectate pentru a trimite date de utilizare către companiile de electricitate prin unde radio, cauzând o serie de probleme de sănătate, la un segment tot mai mare al populației în cazul în care astfel de dispozitive sunt în uz .

De fapt, un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume încep să raporteze probleme de sănătate pe care le cred a fi legate de o cantitate mai mare de radiatii electromagnetice, radiații provenite de la diferite dispozitive, inclusiv contoare inteligente. Autoritatile sustin ca aceste contoare inteligente sunt sigure, și le compară cu telefoanele mobile.

Societatea Americana împotriva Cancerului arată modul în care funcționează dispozitivele:

„Contoare inteligente ’’vorbesc’’ cu sistemele lor centrale, folosind transmisii RF(radiofrecvență), bazate pe rețeaua de telefonie mobilă, prin satelit, radio, linii de putere, Wi-Fi sau Internet (TCP / IP), ca metode de comunicare. Internetul și telefonia mobilă au devenit opțiunile preferate de comunicare datorită flexibilității și ușurinței desfășurării acestora „.

Mai constată, de asemenea că aceste contoare inteligente sunt de obicei instalate în afara casei și la sediile firmelor pentru a măsura energia electrică. Cantitatea de radiații la care sunt expuși oamenii depinde de distanța față de antena care emite.

Societatea Americana împotriva Cancerului ia act de faptul că Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) a numit radiațiile RF ca „posibil cancerigene pentru oameni” , pe baza a cel puțin un studiu care a examinat o legătură între acestea și un anumit tip de tumoare pe creier.

În plus, rețeaua de siguranță CEM a identificat următoarele simptome ca fiind posibil legate de radiații RF, pe baza unui studiu făcut în 2011:

–Probleme cu somnul (insomnie, dificultăți de adormire, treziri dese, coșmaruri)

–Stres, agitație, anxietate, iritabilitate

–Durere ascuțită de cap, presiune resimtita la nivelul capului

–Țiuit în urechi, dureri de urechi

–Dificultati in procesul de invatare

–Oboseala, dureri musculare sau slăbiciune fizică

–Amețeală sau probleme de echilibru si de orientare

–Durere la nivelul ochilor, presiune în ochi

–Simptome cardiace, palpitații, aritmii, dureri în piept

– Crampe la picioare, sau neuropatie

–Dureri ascuțite in corp

–Nas infundat, simptome asemănătoare gripei

–Probleme cu sinusurile, sângerări nazale

–Probleme respiratorii, tuse, astm

–Erupții cutanate, înroșirea feței

–Probleme urinare

–Probleme cu glanda tiroida, diabet

–Tensiune arterială crescută

–Schimbari ale ciclului menstrual

–Hiperactivitate sau modificări ale comportamentului copiilor

–Convulsii

–Cancer recurent

Mulți sunt sceptici că aceste contoare inteligente pot cauza cancer sau oricare dintre problemele enumerate  mai sus, însa organizația ’’Opriti contoarele intelgente’’, care se opune utilizării lor, spune că unii oameni au dezvoltat simptome de disconfort fizic, în prezența câmpurilor electromagnetice.

„Există mai multe simptome asociate cu acest tip de sensibilitate, iar cheia principală pentru a determina dacă aceste câmpuri electromagnetice sunt cauza problemei, este de a vedea ce se întâmplă atunci când se diminuează sau se evită expunerea” Citiți mai multe aici 

http://www.glasulstramosesc.ro/

Reclame

3 gânduri despre „Contoarele inteligente au devenit obligatorii. Cine refuza va fi deconectat de la reteaua de energie electrica. Efecte adverse.”

  1. Deci s-a ajuns până aici. Vă trimit un film cu aceste contoare. Pur și simplu te expun fără drept de apel la cancer și la moarte. La noi unde lucrurile sunt în debandadă, abis și în orice porcărie posibilă, unde pur și simplu nu au unde și ce să-i intereseze vă dați seama ce va fi? Pu și simplu ăși dau moarte pe banii tăi! cool! Să vezi acuma DVP ce va trebui să ne găsim locuri cât mai depărtate!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s