Se intampla azi

Gunoaiele din Politia Romana, 2017: a furat 800 DE MILIOANE DE LEI VECHI! Munciti ca niste sclavi pentru gunoaiele din Ministerul de Interne, idioti fara masura ce sunteti!

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a deschis un dosar la sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu referitor la sporul de 30% la salariu pe care șefa Serviciului Resurse umane l-a primit în mod necuvenit în ultimii opt ani.

O comisie de cercetare administrativă constituită la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu a verificat circumstanțele în care comisar-șef de poliție Anca Bîrsan a încasat un spor care se cuvine ofițerilor care lucrează în activitatea de combatere a infracțiunilor de corupție. Anca Bîrsan a început să încaseze acest spor lunar de 30% din anul 2009, în baza unui act redactat de către Serviciul pe care îl conduce. Respectivul document arăta că Anca Bîrsan este avertizor de integritate în cadrul IPJ Sibiu, drept pentru care i s-ar cuveni un salariu crescut lunar cu aproximativ o treime. Documentul, întocmit într-un singur exemplar, a fost aprobat de către șeful IPJ Sibiu din acea vreme, Lucian Muntean, după care a stat închis într-un dulap al Serviciului Resurse umane.

Aproximativ 80.000 de lei

Membrii comisiei de cercetare administrativă au calculat că, din 2009, Anca Bîrsan a primit în plus la salariu o sumă de aproximativ 80.000 de lei. „Acest spor se acordă celor care chiar lucrează în activitatea de combatere a corupției, cum ar fi cei de la Protecție internă sau Serviciul anticorupție, nu și pentru avertizorii de integritate“, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanți ai IPJ Sibiu.

În comunicarea oficială, însă, reprezentanții Poliției județene arată că verificările sunt în derulare. „La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, este în lucru o cercetare administrativă având ca obiect o posibilă acordare în mod nejustificat a unui spor salarial (…) urmând ca, la finalizarea măsurilor specifice, să se stabilească un eventual prejudiciu adus patrimoniului Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu“, se arată în răspunsul transmis la solicitarea „Turnul Sfatului“.

Anca Bîrsan: „Nu înseamnă că e ceva în neregulă“

 Dacă este sau nu de domeniul penalului situația în care se află comisarul-șef Anca Bîrsan urmează să stabilească procurorii, primii sesizați fiind cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. „Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu“, răspund procurorii la solicitarea „Turnul Sfatului“.
Contactată de Turnul Sfatului, Anca Bîrsan spune că nu are cunoștință de un astfel de dosar. „Nu cunosc despre ce plângere vorbiți, nu mi s-a comunicat așa ceva. Acea cercetare administrativă e în desfășurare, vizează mai multe aspecte, nu înseamnă că este ceva în neregulă. Este vorba de o perioadă mai lungă de timp, chiar necesită o aplecare mai atentă”, afirmă Anca Bîrsan.
Potrivit ultimei declarații de avere publicată sub semnătura șefei Resurselor umane din cadrul IPJ Sibiu în vara lui 2016, venitul mediu încasat lunar de aceasta este de aproximativ 6.500 de lei.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s