Se intampla azi

Gunoaiele din Politia Romana, jegurile infecte si nespalate care m-au hartuit si amenintat cu moartea, anul 2017: camatarie, santaj, spalare de bani, trafic de droguri, proxenetism! Sunt platiti din banii dumneavoastra…

 

Nu mai puțin de 15 polițiști din Prahova, agenți și ofițeri deopotrivă, au ajuns, doar în ultimul an, să dea explicații în fața procurorilor, fiind acuzați de săvârșirea unor fapte penale, de la luare de mită până la abuz în serviciu sau spălare de bani.  

DNA Ploiești, instituția unde se află cele mai multe anchete privind ofițeri corupți, pregătește acum ancheta „in personam” în celebrul dosar „Papici”, unde un alt lot de polițiști cu funcții importante în cadrul IJP Prahova se pregătește să-și termine cariera ca suspecți de favorizarea făptuitorului, luare de mită și constituire de grup infracțional.

Primul polițist care a ajuns în fața anchetatorilor în calitate de suspect a fost Dorian Doman, agent de poliție rutieră, care își sporea veniturile împrumutând bani cu dobândă. Este trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru spălare de bani și acte de cămătărie. Vara anului trecut se sfârșea cu o adevărată bombă pentru Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, dar și pentru IGPR. Trei ofițeri de poliție, șeful de atunci al Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, adjunctul comandantului IJP Prahova și ofițerul BCCO, Emanuel Saghel au fost chemați la DNA Ploiești, anchetați fiind pentru fapte de corupție sau asimilate corupției. Doi dintre aceștia, Saghel și Ispas, au ieșit din sediul Parchetului încătușați.

Arestarea celor doi a fost practic fisura care a dus la decapitarea unui întreg Inspectorat de Poliție, iar urmările încă se mai simt. După șase luni de la arestarea triadei Ispas – Saghel -Rădulescu,  IJP Prahova rămâne fără comandant, Viorel Dosaru fiind avansat în cadrul Ministerului de Interne de unde, nu cu mult timp în urmă a fost nevoit să plece „la pensie” . Acum are calitate de făptuitor într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Ploiești (dosarul „Papici”).  În aceeași situație se află și alți șefi din cadrul IJP Prahova, printre care se află și comandantul Poliției Municipale Ploiești, Cristian Manea. Corupția nu a bântuit doar prin birourile șefilor de la Ploiești, ci a urcat și spre Valea Prahovei, la Sinaia, acolo unde, la începutul acestui an, procurorii DNA făceau percheziții în biroul comandantului Poliției din această stațiune. Marin Tudorică ajunge în arest, acuzat de trafic de influență, iar adjunctul său, Ionuț Roșca,  este plasat sub control judiciar, fiind și el urmărit penal pentru fapte de corupție.

În februarie 2016, procurorii din cadrul Tribunalului Prahova dau drumul la o amplă anchetă care viza tot polițiști, de data aceasta fără o funcție importantă în cadrul Inspectoratului. Lotul Filipeștii de Pădure, din care fac parte cinci agenți de poliție acuzați de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Miza dosarului o reprezintă în primul rând activitatea infracțională a lui Dumitru Burduja și Viorel Tudose, polițiști cu ștate vechi,  ceilalți trei agenți anchetați fiind doar simpli pioni.

Lista polițiștilor acuzați de corupție continuă cu agentul Cristian Bălan de la Serviciul  Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IJP Prahova, anchetat de DIICOT Ploiești pentru că a sprijinit o grupare de traficanți de droguri, dar și cu alți trei agenți de poliție trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru luare de mită.

Cei trei se numesc: Corneliu Rusoiu, polițist din Mizil, Giani Traian Oancea, polițist în cadrul Secției 4 Ploiești și Romulus Bunea, polițist din Brazi, condamnat deja la 3 ani de înschisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității tot pentru luare de mită.

http://www.observatorulph.ro/

Reclame

4 gânduri despre „Gunoaiele din Politia Romana, jegurile infecte si nespalate care m-au hartuit si amenintat cu moartea, anul 2017: camatarie, santaj, spalare de bani, trafic de droguri, proxenetism! Sunt platiti din banii dumneavoastra…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s