Uncategorized

Eu, „DeVeghePatriei”, neg HOLOCAUSTUL INVENTAT din Romania si ma ocup de propaganda legionara! Doresc sa fiu arestat dupa modelul detinutilor politici dintre anii 1949 – 1965! Traiasca Legiunea si Capitanul!

Reclame

4 gânduri despre „Eu, „DeVeghePatriei”, neg HOLOCAUSTUL INVENTAT din Romania si ma ocup de propaganda legionara! Doresc sa fiu arestat dupa modelul detinutilor politici dintre anii 1949 – 1965! Traiasca Legiunea si Capitanul!”

 1. Am fost plăcut impresionat să descopăr câteva texte în scrisorile din „Negru pe alb” ale lui Costache Negruzzi.
  Prima scrisoare începe chiar așa : „După ce trece Podul Iloaei — mișeniță de judani stremțoși și puturoși — călătorul respiră mai ușor…”, apoi, ajuns la Roman, „un lanț de dughene le lemn, mucede de vechie, cu lungi și spânzurate streșine, în care pentru toată marfa un rufos judan întinde traiste, frânghii și băuturi, alcătuiesc una și singura uliță a Romanului”. La finalul scrisorii 29 aflăm că „la Roman am găsit colb, am întâlnit judani trențoși; aceste îmi prevesteau apropierea capitaliei” (capitala fiind la Iași)
  Sunt sigur că vei posta pe blog integral Scrisoarea 29 intitulată „Judanii și florile”, de care nu-ți spun nimic pentru a te face curios.
  Cine are răbdare să 32 scrisori va fi uimit de acuratețea descrierilor de actualitatea și prospețimea detaliilor savuroase, multe texte fiind valabile și azi.
  Și tot din prima scrisoare , o informație ocultată în zilele noastre : „Dar iacă am venit la Moldova. Vornicul Ureche zise că numele țării vine de la ea și de la căpauca lui Dragoș; greșăște însă bunul bătrân în astă închipuire ce și-a făcut-o singur. Țara fu numită pentru frumuseța ei de romani Molis Dacia sau Molis Davia, și râul și-a luat nume de la țară.”. De câteva generații, ni se spune că numele de Moldova vine de la o cățea. Mi se pare cea mai mare jignire și câteva generații au luat de bună această nerozie, mai ales că ea se predă la orele de istorie și se bate multă monedă pe ea.
  Textul Scrisorilor se găsește la https://ro.wikisource.org/wiki/Negru_pe_alb

  Apreciază

 2. astia nu fac pe plac nimanui. nu te aresteaza ci te folosesc la inasprirea legii big brother…din cauza „raspandirii elementelor dusmanoase la adresa democratiei”

  Apreciază

 3. Pai si cine recunoaste holocaustul dintre cei care nu sunt in sistem ?
  Vasile are dreptate , se vor folosi cu viclenie de asemenea declaratii …. sa prinda mai multe muste in loc de una singura.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s