Uncategorized

Rusii si Satan!

 

Centrul balistic rus Makeev a declasificat o primă fotografie cu Satan 2, viitoarea sa rachetă cu rază de acţiune de 10.000 km şi care va fi capabilă să distrugă în câteva secunde un teritoriu „de dimensiunile Texasului sau Franţei“, prin cele 12 focoase nucleare de care poate dispune, potrivit agenţiei ruse Sputnik.

„Potrivit «Decretului guvernamental privind comanda publică de apărare pentru 2010 şi perioada previzională 2012-2013», centrul Makeev a fost însărcinat să conceapă racheta de croazieră Sarmat […] Acest complex strategic este conceput pentru a duce la îndeplinire cu eficienţă obiectivele de descurajare nucleară ale forţelor strategice ruse“, se arată într- un comunicat al centrului Makeev, preluat de presa rusă.

De asemenea, racheta dispune de o tehnologie care îi permite să fie invizibilă pentru sistemele radar.

„Raza de acţiune a rachetelor va fi aproximativ aceeaşi, puterea distructivă va fi cam aceeaşi, (însă) fiabilitatea, flexibilitatea şi încrederea (în capacitatea focoaselor de a-şi atinge ţintele) vor fi mult îmbunătăţite“, prin înlocuirea circuitelor electronice cu care era dotată versiunea anterioară, concepută în anii 1970, a explicat Robert Kelley, fost expert în arme nucleare în Departamentul pentru Energie al SUA, în prezent cercetător asociat la Institutul internaţional pentru cercetări în domeniul păcii de la Stockholm, notează agerpres.ro.

Conform presei ruse, prima treaptă a rachetei PDU-99 a fost testată în august, iar un focos hipersonic ar fi fost testat în luna aprilie.

Noua versiune a rachetei Sarmat, destinată să înlocuiască rachetele R-36M, este prevăzută să intre în serviciu la sfârşitul anului viitor.

https://infoalert.ro/

Reclame

3 gânduri despre „Rusii si Satan!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s