Se intampla azi

Romania, anul 2017: murim pe capete, copii nu se mai nasc, educatie zero…avem sapte servicii secrete!

 

România este țara membră a Uniunii Europene care are, de departe, cea mai mare mortalitate infantilă, care cheltuiește cel mai puțin pentru sănătatea și educația populației, dar care a părăsit anul trecut, în premieră, poziția de al doilea cel mai sărac stat, arată raportul „România în Uniunea Europeană”, realizat de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în 2016, România a depășit cu puțin Croația după produsul intern brut (PIB) pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare, indicatorul-cheie după care se măsoară nivelul real de dezvoltare al națiunilor, ajungând la 59% din media UE, scrie News.ro.

Datele INS arată că, în 2016, România a ajuns la un nivel al PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare de 17.200 euro, față de 17.100 euro în cazul Croației și 13.900 euro în cazul Bulgariei, țările pe care depășește.

Cu toate acestea, România rămâne pe ultimul loc la unii indicatori-cheie care arată calitatea vieții populației.

Astfel, România era anul trecut țara membră a UE cu cea mai mare mortalitate infantilă, de 7,6 decese la 1.000 născuți-vii, de peste două ori mai mare față de media UE, de 3,6 / 1.000 născuți-vii.

Următoarele țări după România în acest clasament sunt Bulgaria (6,6) și Malta (5,8).

De asemenea, România este și țara cu cele mai mici cheltuieli pentru sănătate, cu 5,14% din PIB, și pentru educație (2,99% din PIB), datele fiind valabile pentru 2014, ultimul an pentru care există date disponibile, arată raportul menționat.

În privința cheltuielilor pentru sănătate, țara aflată imediat peste România în coada clasamentului, Letonia, a alocat 5,49% din PIB pentru acest sector, în timp ce următoarea clasată, Estonia, are o alocare de 6,13% din PIB.

La cheltuielile pentru educația, penultima poziție – imediat peste România – este ocupată de Republica Cehă, cu 3,84% din PIB, iar următoarea este Ungaria (3,98% din PIB), toate celelalte state membre alocând peste 4% din PIB.

La cheltuielile pentru cercetare-dezvoltare, România se situa în 2015 pe penultimul loc în UE, cu 0,49% din PIB, depășind doar Cipru (0,46% din PIB). Media UE este de 2,03% din PIB, reprezentând cheltuieli pentru cercetare-dezvoltare.

Raportul INS mai arată că România este al nouălea poluator din UE, cu emisii de 117,81 milioane tone echivalent CO2 de gaze cu efect de seră în 2015.

Cei mai mari poluatori europeni au fost în 2015, în ordine: Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Spania, Olanda și Cehia.

http://www.activenews.ro

Reclame

1 gând despre „Romania, anul 2017: murim pe capete, copii nu se mai nasc, educatie zero…avem sapte servicii secrete!”

  1. Nu ma uit la statisticile astora . E de ajuns sentimentul de vinovatie fata de avorturile facute de-alungul timpului . Poate ca Dumnezeu ne-a iertat dar pedeapsa curge .
    Plus ca vine si razboiul …. pe langa altele . Sa ne intarim spinarea .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s