Dezvaluiri

Ofiteri SIE, operativi, EXECUTATI peste hotare! Rareori se intampla sa aiba parte de sicriu de zinic, de obicei sunt adusi acasa…cenusa, in urna! Asta mai ramane din tine: o mana de cenusa!

 

Directorul SIE, Răzvan Ungureanu, a făcut aseară o dezvăluire importantă, în cadrul unui interviu televizat, potrivit căreia serviciul său s-a confruntat cu moartea unor agenți în exercițiul funcțiunii, fără a da detalii despre numărul acestora. Mai mult, el a dat clar de înțeles că aceștia, sau cel puțin unii dintre ei, au fost executați de către statele pe teritoriul cărora au activat, încălcînd, evident, legile locului.

Întrebat, în cadrul emisiunii ”2+1” de la B1TV, dacă în mandatul său au fost pierderi de vieți omenești în cadrul SIE, Ungureanu a răspuns afirmativ. ”Spionii sunt oameni, în carne şi oase, care au o misiune de îndeplinit, a căror viaţă este foarte atent drămuită şi controlată şi dirijată pe fiecare aspect al ei, de la fiziologie, la expresie intelectuală. Inevitabil se întâmplă aşa ceva. O spun încercând să mă detaşez de istoriile tragice pe care le are SIE în pasiv, în propria arhivă, dar există şi asemenea risc”. Ungureanu a refuzat să dea cifra exactă a spionilor uciși la datorie, dar a făcut o precizare interesantă, care sugerează că unii dintre ei au fost obligați să suporte rigorile legii în statele unde au activat, și se știe că în în statele care au pedeapsă cu moartea, spionajul este una dintre infracțiunile pedepsite în acest mod.

Vă spun numai atât, ca să nu las echivocul să plutească. Un spion este dator să respecte legile statului propriu, deci un spion român respectă legile României. Le respectă în ţară şi le respectă în afara ţării. Ce nu este obligat să respecte este legea sau legile statelor unde îşi desfăşoară misiunea. Altfel spus, e infractor, în afara graniţelor României. Acesta este riscul. Duce o activitate care este împotriva legii. Culegerea de informaţie, pe calea mijloacelor specifice ale spionajului, este o activitate pedepsită în orice stat din lume, este o activitate sancţionată penal, mai dur sau mai puţin dur, în funcţie de gravitatea ei” a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Operativi pregatiti de Ministerul de Interne si SRI: interlopi, burtosi, analfabeti, corupti, violenti, infecti la modul cel mai groaznic cu putinta! Cu animalele acestea bolnave vrei tu sa apari Romania, in secolul XXI? Ii culeg de pe strada: „Vrei, ba, sa lucrezi in Ministerul de Interne si SRI? Hai, ba, la noi, nu conteaza ca esti prost de pute pamantul sub tine!”. 

   

Contactat de Inpolitics, fostul șef al SIE, Claudiu Săftoiu, confirmă și el, fără să clipească, faptul că serviciul s-a confruntat și se confruntă cu moartea spionilor săi. ”În momentul cînd ești trimis într-o misiune ca spion, își asumi și riscul sacrificiului suprem și ne-am confruntat cu asemenea cazuri, din nefericire”. Săftoiu spune că nu poate dezvălui modul în care își pierd viața, în general, spionii români, în timpul exercitării misiunii sau în urma unei condamnări, după capturare, dar afirmă că statul român face tot posibilul, întotdeauna, pentru a salva unii dintre agenți, pe baza unor înțelegeri diplomatice cu statele respective. ”Agenții serviciului știu, însă, din capul locului, ce risc își asumă, depun un jurămînt față de țară și, ca atare, își asumă inclusiv misiuni de sacrificiu” mai spune fostul șef al SIE. (Bogdan Tiberiu Iacob).

https://www.stiri-extreme.ro/

1 gând despre „Ofiteri SIE, operativi, EXECUTATI peste hotare! Rareori se intampla sa aiba parte de sicriu de zinic, de obicei sunt adusi acasa…cenusa, in urna! Asta mai ramane din tine: o mana de cenusa!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s