Miscarea Legionara

Horia Stamatu – Revolutia legionara! Traiasca Legiunea si Capitanul!

 

Noul stat românesc se încheagã astãzi în dinamica nestãvilitã a tineretului revolutionar. Fenomen epocal în istoria noastrã ale cãrei perspective se deschid astfel cu o mie de ani înainte. Cei ce nu au înteles ieri este normal sa nu înteleagã astãzi. Iar istoricii, magazionerii trecutului, nu au de unde sã cunoascã viitorul. De aceea le dãm tot dreptul sa spunã: asa ceva nu credeam sã se întâmple.

Revolutia miscãrii legionare nu s’a nãscut nici din experientã, nici din sfaturi, ci din chemare.

Totusi, fãrã sã li-se cearã, oamenii cu «experientã» au dat sfaturi. Si au prevãzut totul afarã de ceea ce avea sa se întâmple. De aceea le cerem astãzi sã tacã pentru totdeauna. Nu este un sfat acesta, ci un ordin. Si îi asigrurãm cã nicio fortã din lume nu va putea reface sistemul nenorocit pe care l-a creat experienta lor. Pentru aceasta le oferim garantie, nu experienta, nici exemple, ci propria noastrã istorie.

Turtiti între ruine, acesti nababi ai experientei si ai întelepciunii se pare cã mai asteaptã ceva. Dupã nedumerirea lor asteaptã probabil sã se trezeascã dintr’un vis. Le-o spunem acum, în toiul sbuciumului creator de viatã nouã, cã nu viseazã, ci totul este aevea.

O mare parte dintre ei însã, treziti putin, dar nu de tot, din ameteala loviturii primite, asemeni sobolanilor mai încearcã sã se agite pe sub dãrîmãturi. Inebuniti de spaima întunericului în care intrã, cautã sã-si refacã templul. Dacã nu stiu le-o spunem cã o revolutie sparge, nu dã la o parte pentru a-si face loc. Pentrucã noi nu avem experientã, iar ei au prea multã, nu le dãm sfaturi. Dar le amintim una din murdarele lor nãscociri: conspiraitiile întunericului, pe cari le descoperea nu prea de mult Marele cioclu al neamului românesc, într’o foae scrisã cu tot veninul bãtrânetii avare si neputincioase. A venit vremea sã spunem noi cari sunt conspiratorii întunericului. Le fãgãduim cã tumultul revolutiei legionare îi va îngropa pentru vecii vecilor în întunericul fãrã arãtare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s