Se intampla azi

Politia Romana, august 2017: cititi cu atentie ce au patit doi tineri din Pitesti! Romania este in Evul Mediu, va dau cuvantul meu de onoare!

 

Situație incredibilă întîmpinată de un român în Pitești. Scenele trăite și relatate de către Dan Florian Badea scot în evidență, încă o dată, hibele organelor de ordine în modul în care privesc, gîndesc și acționează în momentul unei acțiuni în desfășurare.

Rîndurile scrise de Dan Florian Badea pe pagina personală de Facebook sunt cel puțin revoltătoare. Iar ele au menirea de a scoate la suprafață realitatea din cadrul Poliției Române. O realitate crudă, o realitate care ne arată limita în gândire a polițiștilor și, mai rău, a unor șefi de secție. Cuvintele vorbesc de la sine.

“Dacă ești violată, ești parte dintr-o infracțiune și automat trebuie să plătești și tu! Cam așa au gândit treaba și polițiștii Secției 1 Pitești, noaptea asta, după ce ieșisem dintr-un club. Astfel, după ce eu și un amic am fost alergați de către niște scandalagii, m-am trezit bătut de niște polițiști ai Secției 1, ajutați de locali de-ai noștri, stropit peste muie cu spray paralizant, încătușat și dus la secție! Frumos, nu? Hai să ne râdem, dar mai întâi să vă povestesc întâmplarea!

Partea 1: Seara trecută, ajung acasă undeva pe la ora 22.00, după ce participasem la un eveniment monden. Eram șofer, așa că nu am băgat decât apă minerală.

Pe la 23.00, mă sună un prieten să bem o bere în Urban. Ajung la fața locului, băgăm o bere de căciulă, apoi ne întâlnim cu un coleg de breaslă în Wales. Ok, după ceva timp, după miezul nopții, ne hotărâm să plecăm spre casele noastre. În drum spre casă, perpedes, dau să îmi iau La revedere! de la amicul meu care stă vizavi de Cinema București. Cum la el, la scară, erau niște băieți veseli, beți rupți și puși pe scandal, ăsta le spune că ar trebui să plece de acolo, deoarece lumea mai vrea să mai și doarmă. În plus, nu era prima seară când indivizii aceia făceau zgomot prin zonă, fără ca poliția locală sau națională să facă ceva. Unul dintre scandalagii se ridică, îl înjură pe amicul meu și îl amenință. După un schimb de replici, unul dintre scandalagii scoate un șuriu, amenințându-ne că ne lasă fără beregăți! Ăsta sună la 112, iar ăia se fac nevăzuți! Într-un târziu, unul dintre ei e prins de poliție, noi ne ducem să depunem plângere la secția 1! Când amicul meu scria plângerea, este adus și cuțitarul, foarte recalcitrant! Chiar admiram promptitudinea agenților și le deplângeam, mai mult în gând, proasta dotare (dulapuri din metal de acum 40 de ani, scaune rupte, mese deschiolate și două televizoare Watson pe tub, diagonala 37 care, probabil, nu mai funcționau de prin 2005, si niste calculatoare de pe vremea când Blaga era ministru de Interne). Chiar îmi dăduse o lăcrămioară gândindu-mă la sacrificiul Ceciliei Tati, liderul sindicatului polițiștilor argeșeni, care a intrat acum 4 zile în greva foamei pentru ca ai ei colegi să primească salarii mai mari. Împreună cu un subofițer am căzut de acord că acei chestori nesimțiți, care îi lasă pe bieții subordonați în curul gol, merită o mare muie. Se termină declarațiile, este scos și pseudocuțitarul scandalagiu, mai stăm de vorbă câteva minute, apoi plecăm.

Faza 2: Plecăm acasă…Ne întoarcem câteva sute de metri (eu locuiesc mai înspre Trivale), îmi iau, din nou, La revedere!, de la amicul meu, apoi ăsta, când se apropie de blocul lui din CENTRU, dă nas în nas tot cu ăia pe care îi reclamase. Erau și mai mulți! ,,Futu-ți gura mă-tii de sifonar, mi-au dat 15 milioane amendă. Băga-mi-aș pula în mă-ta, crezi că ai scăpat? Iar tu, futu-ți morții mă-tii (se referea la mine), ce pula mea căutai la poliție? Crezi că scapi?”. Ăia 7-8-10 inși se ridică să ne ia la bătaie… Unul ia un coș de gunoi al municipalității și îl aruncă spre noi, amicul ăsta lovește cu un picior pieptul unuia, măcar să intimideze! Pula! Că e rușinoasă, fuga e sănătoasă, iar Badea al meu reușește, după mulți ani, să scoată kilometrul sub 4 minute! Prietenul meu a rămas puțin în urmă să sune, again, la 112 și ne dăm seama că centrul orașului nu avea nici măcar un polițist local, nimic, să ne scape din căcat! În spate, la câțiva metri, unul dintre ,,inamici” scoate ceva din spate! ,,Iar cuțite, iar pula mea? Băga-mi-aș pula, unde dracului e poliția?”.

Faza 3: După ce ne aleargă ăia cu bâte, cuțite și dracului mai știe ce, eu ajung dincolo de magazinul Trivale, amicul ăsta era vreo 20 de metri mai în spate… Începuse un fel de gangbang de MMA, în sensul că dobitocii ăia erau  să ne prindă și să ne luăm bătaia vieții noastre! Amicul rămăsese și începuse o încăierare în toată regula. Dinspre parcarea de la Muntenia, în sfârșit, după 4 apeluri la 112 ale amicului, apar două mașini de poliție! Polițiștii ies de acolo, eu mă întorc grăbit să văd dacă amicul a pățit ceva! Mă trezesc cu un baston în cap, niște spray-uri paralizante în muian, picioarele secerate… ,,Jos, rămâi jos!”, îmi urlă un polițist! Unul îmi pune piciorul pe ceafă, în timp ce altul, într-un stil medieval, mă încătușează! ,,Bă, ce pula mea faceți? Vedeți în pula mea că ne-au alergat ăștia să ne omoare!” spun eu! Cu ochii plini de spray și cu dureri de la lovituri, mă trezesc, again, la secția 1. Cunoștințe vechi! Unii dintre ăia care ne luaseră de la Trivale erau chiar agenți în fața cărora făcusem declarații cu nici o oră înainte. Pe lângă doi dobitoci dintre ăia care voiau să ne killărească, că restul fugiseră, tablagii locali și naționali (să îi văd rapid lângă tata!), mă ,,ridicaseră” și pe mine, cu tot onorul de rigoare. La secție, și agenții naționali, și ăștia locali, și-au dat seama de gafă!

,,Boilor, ar fi bine să îmi faceți un dosar pentru ultraj, ceva, altfel vă fac eu pentru abuz, loviri și alte violențe!” le spun. Toți tăceau, cred că și dacă îi scuipam nu aveau ce să zică! Până la urmă, eu eram ăla futut pe nedrept. După ce mă ajută doi agenți să mă spăl, apare un fel de șef-tablagiu care ne anunță, sec, că nu ni se aduce vreo învinuire, dar că trebuie să plătim o amendă pe legea 61/1991, deoarece, chiar dacă ăia ne-au alergat, și noi am participat la scandal (asta deși nu am înjurat, nu am țipat și nu am lovit pe nimeni)! ,,Domnule, zic eu, să înțeleg că al dumneavoastră coleg de la Suceava ar trebui amendat post-mortem, deoarece, chiar dacă a primit 50 de lovituri de cuțit de la un nemernic, a fost parte  din infracțiune!”. ,,Aveți dreptul să contestați amenda, ținem cont că persoanele care v-au agresat au antecedente, bla, bla, bla, că dvs nu ați avut probleme cu legea… În plus, am înțeles că ați avut un diferend cu ei, mai mirosiți și a bere, eu nu știam, când ați venit spre noi, ce vreți să faceți, poate voiați să vă luați la bătaie…” îmi spune un agent șef care se recomandă George Ivănescu.

,,Dle Ivănescu, sunt nevoit să vă fac plângere penală pentru abuz, loviri și alte violențe, eu m-am întors să văd ce s-a întâmplat cu prietenul meu, nu să mă iau cu ăia la bătaie, cu atât mai puțin să opresc operațiunea poliției pe care tocmai noi o chemasem! Și, apropo, nu cred că în România este interzis să bei 3 beri și să te plimbi noaptea pe stradă, în curând o să dați vina pe o fată care, după ce iese din club și este violată, că miroase a alcool! Pe ăștia de la Poliția Locală chiar îi iert, pe voi nu, deoarece centrul piteștiului e plin de camere și o să arăt întregii țări ce ați făcut!”. ,,E dreptul dvs, nu a spus nimeni că ați făcut o infracțiune…”. Plecăm, pentru a doua oară de la secție…

Faza 4: După o noapte în care am fost alergați de către nenorociții  Piteștiului fără ca vreun polițist local sau național să bântuie prin centru, dăm să plecăm! În față la Matteo, dăm nas în nas cu unul dintre cei doi scandalagii, un tip trecut de 30 de ani, tatuat, fără mulți dinți în gură și, după limbaj, obișnuit cu sistemul penitenciar. Se apropie de noi și îl scuipă pe amicul ăsta: ,,Voi ce credeți, mă, că dacă vă duceți la poliție nu dau de voi, băga-mi-aș toate pulele în voi!”. Din nou, nema poliție pe străzile orașului! Faza 5: Amicul ăsta, după toate peripețiile, este așteptat de aceiași oameni la scară. Eu încerc să fac rost de filmările camerelor din centru pentru a-i fute pe aurolacii ăia, precum și pe ăia care ne-au alergat cu cuțitele. ACAB! Apropo, caut și un avocat!”, este mesajul victimei. Care, în fața polițiștilor, a trebuit să contribuie și la bugetul statului cu o amendă nemeritată.

http://evz.ro/politia-romana-sectie-pitesti.html?&page=1

Reclame

1 gând despre „Politia Romana, august 2017: cititi cu atentie ce au patit doi tineri din Pitesti! Romania este in Evul Mediu, va dau cuvantul meu de onoare!”

  1. Polițiștii ăștia nu caută adevărații vinovați, ci doar ,,potrivesc lucrurile”, astfel încât ei să nu aibă probleme. La fel ca politicienii, îngroapă mizeria sub preș.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s