Filosofie

Marxistul mason Bacovia si crezul iacobinilor radicali de stanga!

 

Ma uitam peste proza bacoviana, unul dintre preferatii mei, si la un moment dat mi-am adus aminte de aceasta chestiune…

Proza bacoviana este lamentabila din punctul meu de vedere, nicio legatura cu genialitate poesisului romantic, eh, si printre primele scrieri, a treia mai exact, Bacovia descrie un moment erotic plasat in contextul unui menage a trois, bineinteles cu incarcatuta „intunecata” in nota obisnuita: „Mareata umbra, Karl Marx…”. Din punct de vedere al compozitului este o bizarerie evidenta, in momentul copulatiei te concentrezi pe cele cinci secunde de Nirvana – l-am citat pe inteleptul platonician Tagore, dar prin optica crezului politic…Bacovia este un geniu urias: lipeste in prima instanta cele doua stari afective, atingerea senzual-vulgara a trupurilor, spun acest lucru pentru ca intreaga scena se petrece intr-o hruba, dupa care le contopeste intr-un singur sentiment cu iz opiaceeu: Karl Marx, „mareata umbra”, apare in momentul apoteotic al celor cinci secunde de Nirvana – descarcarea propriu-zisa, ejacularea in termeni „anglicus plebei – vulgata”! Foarte interesant din punctul meu de vedere…

Daca stam sa analizam scena din punct de vedere masonic, atunci vom vedea ca intregul este pus in lumina unui ritual sexual satanist: scrisoarea pe care o primeste, plimbarea cu trasura pana la casa respectiva, negrul ce predomina din exterior si defineste omniprezentul plumburiu, rasele cu care isi acopera trupurile, lumanarile…etc! Va spun sincer ca m-a frapat chestiunea aceasta la Bacovia, singura istorioara prin care isi face simtita aderarea la un cult masonic si satanist, cel putin din cele descrise de el!

In poezia bacoviana, celebra cartulie „Plumb”, ne aducem aminte ca intr-unul din poeme, nu imi vine in minte titlul, ne intalnim cu tristul poet socialist…atentie!, socialist si nu comunist! Pus in lumina boema a tuturor poetilor pierduti a priori in clisa metafizica a vechiului si „uitatului” targusor, ma rog, subsidiarul acestei chestiuni are trimitere directa catre Voltaire – momentul in care oda dedicata sexului slab se transforma intr-o batjocoritoare atitudine misogina, gen: „Dumnezeu te-a condamnat sa fii femeie!”.

Edgar Poe, primul preferat al lui Bacovia, apropierea este mai ales sufleteasca, afectul intervine prin prisma bolii de plamani de care sufereau amandoi, a fost un precursor al marxismului in forma lui cea mai pura si haideti sa citim impreuna antetul „Hrubei si Pendulului”:

„Impia tortorum longas hic turba furores
Sanguinis innocui, nom satiata, aluit.
Sospite nune patria, fracto nune funeris antro,
Mors ubi dira fuit, vita salusque patent.
(Catren scris pentru porţile pieţei
ce urma să fie amenajată la Paris pe
locul unde a fost clubul iacobinilor)”.

Antetul acesta este strans legat de textul bacovian pe care vi l-am supus atentiei, in regula, cosmetizat cu un oarecare bun simt de Bacovia, si traducerea mot-a-mot, facand putin abstractie de logicitatea si inlantuirea textului in sine, este cat se poate de sinistra, hidoasa as indrazni sa spun: sangele care se hraneste cu suflete, omul care este mort din punct de vedere spiritual, pestera – Platon!, Bastilia sepulcrala definita prin „funeris”, satisfacerea animalica pe anterioritatea „sangelui”, sanatatea – Supraomul, etc!

Nu face obiectul acestui text istoria oculta si extrem de sangeroasa a iacobinilor, iezuitii spre deosebire de ei erau pumn de fier in manusa de catifea, ajunsi peste o suta si ceva de ani dusmanii de moarte a lui Lenin, ne aducem aminte cat ura parintele bolsevismului frigianismul iacobin, dar putem deslusi foarte simplu una-fiinta a bastilienilor: cei care aduceau Lumina Noii Ere, scoteau OMUL din pestera, in sfarsit lanturile „tiraniei” erau rupte definitiv! A ce seamana aceasta chestiune? Secolul XXI, lumea „libera” si civilizata, Orwell – 1984, Huxley – Minunata lume noua, Pendulul lui Focault, sistemul futurologic prezentat de Jules Verne, lumea sintetica a lui Hegel, perceptele madamei  Blavatsky, Balzac – 13!, 20-ul „Manuscrisului uitat” al turingianului Manfred Thorus, plus alte titluri pe care nu are rost sa le mai prezint…ati inteles despre ce este vorba! Eu le spun bastilieni si nu revolutionari, asa cum sunt otravite creierele de sute de ani, din motive evidente: ce revolutionari au fost acestia care au ucis bieti copii de cinci, sase anisori pe motiv ca se nascusera in familii nobiliare? Eh, ne-a raspuns domnul Poe in „Hruba si pendul”: isi hraneau sufletul cu sange!

La fel s-a intamplat si in cazul lui Nicolae Ceausescu, ritualul a fost pus in scena identic cu 1789- ele francez: zid, impuscaturi, sange, zi aleasa de 25 – eruditii iacobini ce ocupau scaunele din fata, sacerdotii „lumii noi” pe post de judecatori si calai, 200 de ani de la originarul bastiliez! Scenariul a fost foarte bine gandit de arhitectii sistemelor politice ce domina lumea de la 1789 pana in zilele noastre: „Suntem in 1989 si ne-am dat seama ca nu putem impune comunismul prin forta, il vom impune printr-o dulce acceptare bazata exclusiv pe excitarea „outdorr” a simturilor primare – sex, deschiderea partilor „adormite” din creier cu ajutorul halucinogenelor, virtualul pe post de pestera fara lanturi la vedere, inaltarea, prabusirea in fapt, omului prin mandria luciferica – Kill your idol, you are God!…”.

Il avem chiar si pe Gavroche al masonului Hugo, va pun la dispozitie fotografia care circula in zilele fierbinti ale anului 1989: LIBERTATE = INCHISOARE, DISTRUGEREA ROMANIEI! Dumnezeule, Hristoase, de unde sa fi stiut bietii romani toate aceste chestiuni, momentul 1989? Cine sa le explice oamenilor despre ce este vorba?

Reclame

3 gânduri despre „Marxistul mason Bacovia si crezul iacobinilor radicali de stanga!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s