Se intampla azi

Politia Romana: „Jidanul a dat spaga si normal ca l-am lasat sa plece!”. Gunoaiele din SRI, hartia de sters la cur a Mossadului: „Cum sa-l arestam pe jidan? Sa fim chemati la raport de Ambasada Israelului?”.

 

Poliţistul care trebuia să îl supravegheze pe Avraham Morgenstern când era sub control judiciar va fi cercetat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, după ce omul de afaceri a dispărut, în prezent fiind dat în urmărire internațională, fiind căutat în baza unui mandat european de arestare. Avraham Morgenstern este condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Dispariția lui Avraham Morgenstern nu a fost semnalată, conform procedurii, de polițistul care se ocupa de supravegherea sa judiciară, ci de procurorii DNA, la un termen de judecată din luna mai, de la Curtea de Apel București, care a a judecat contestația sa la condamnarea de 12 ani de închisoare pe care o primise în ianuarie pentru evaziune fiscală.

Eu, nationalist roman, de ani de zile sunt vanat de gunoaiele din Politia Romana si spurcatii din SRI, hartia igenica a Mossadului! Daca eu mi-am batut joc de ei in halul acesta, jeguri din SRI fotografiati in timpul filajului, cum dracu’ il monitorizau pe jidanul ala? 

   

În condițiile în care Morgenstern nu s-a mai prezentat la instanță, așa cum era obligat prin măsura controlului judiciar, procurorii au cerut instanței să emită pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă în lipsă. Instanța a admis cererea în 31 mai, după ce a cerut de la poliție informații despre Morgenstern și a aflat abia atunci că omul de afaceri nu a mai mers la Poliție pentru controlul judiciar din 15 mai și tot de atunci nu a mai fost găsit la locuința sa din Sectorul 2.

În luna iunie, DNA a sesizat Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română și Poliția Capitalei să facă verificări legate de modul în care Avraham Morgenstern a fost supravegheat de Secția 6 de Poliție de la momentul la care instanța i-a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar.

Corpul de control al MAI a stabilit că, din 9 decembrie 2016 până în 8 mai 2017, Avraham Morgenstern a respectat obligația de a se prezenta săptămânal la Secția 6 de Poliție, dar din 15 mai nu a mai fost găsit.

Polițistul care îl supraveghea pe Morgenstern a fost găsit vinovat de Corpul de control al MAI pentru că nu și-a exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu și nu a sesizat instanța despre dispariția omului de afaceri.

”Polițistul a făcut o serie de verificări și demersuri pentru căutarea inculpatului, însă nu a sesizat instanța despre lipsa acestuia și încălcarea obligației de prezentare la poliție. Înștiințarea instanței despre nerespectarea programului de supraveghere  s-a făcut în data de 30.05.2017, în condițiile în care acest demers trebuia realizat de îndată ce inculpatul nu se prezentase la termenul din 15.05.2017, conform obligației din programul de supraveghere”, potrivit concluziilor Corpului de control, anunțate vineri de Ministerul Afacerilor Interne.

Polițistul urmează să fie cercetat de Direcția Naționale Anticorupție, pentru favorizarea făptuitorului, la sesizarea Corpului de Control al MAI.

Conducerea Secției 6 de Poliție din București va fi cercetată administrativ.

Ofițerii Corpului de Control al MAI au verificat și modul de punere în aplicare a măsurilor pe care instanța le-a dispus în 31 mai, după ce a constatat că Morgenstern nu s-a prezentat la termenul de judecată. Astfel, s-a stabilit că în aceeași zi a fost emis mandatul de dare în urmărire națională și consemn la frontieră, iar în 13 iunie, Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele omului de afaceri, fiind introdus în sistemul de informații Schengen.

Ministrul Afacerilor Interne a calificat acest caz ca deosebit de grav, care reflectă deficiențe serioase de management și a cerut conducerii Poliției Române și Poliției Capitalei măsuri ferme pentru modul cum a fost gestionată această situație.

Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazăre, căruia fostul primar al municipiului Constanța i-a dat un contract de aproape 10 milioane de euro pentru construirea locuinţelor sociale din cartierul “Henri Coandă” din Constanţa, iar în schimb ar fi primit de la omul de afaceri 175.000 de euro, a fost judecat din februarie 2015 într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, pentru că firma sa Shapir Structures nu a înregistrat toate veniturile încasate din trei contracte și a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 10 milioane de euro.

Tribunalul București l-a condamnat pe Morgenstern, în ianuarie 2017, la 12 ani de închisoare. Decizia a fost contestată de omul de afaceri la Curtea de Apel București, care în 8 august l-a condamnat definitv la 8 ani de închisoare.

http://www.libertatea.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s