Se intampla azi

Mircea Eliade – Pe strada Mantuleasa. Atrocitatile comise de Ministerul de Interne al Romaniei, singurul sistem politienesc european care a torturat/exterminat sute de mii de oameni: „Profesor, ai? Pleaca, ba, de aici ca ma pun cu pumnii si picioarele pe tine! Te bag la beci, ba!”.

Haitele dezlantuite de interlopi burtosi si nespalati din Ministerul de Interne al Romaniei, secolul XXI: „Iesiti pe strada sa-i umpleti de sange, ba! Dati cu pumnii si picioarele in ei pana intra in coma! Le faceti dosare penale ca in anul 1955, dupa care ii bagam la beci pentru tortura! Asa se lucreaza in Politia Romana, ba: sa fiti prosti, analfabeti si obedienti!”.

6 gânduri despre „Mircea Eliade – Pe strada Mantuleasa. Atrocitatile comise de Ministerul de Interne al Romaniei, singurul sistem politienesc european care a torturat/exterminat sute de mii de oameni: „Profesor, ai? Pleaca, ba, de aici ca ma pun cu pumnii si picioarele pe tine! Te bag la beci, ba!”.”

 1. În afara subiectului,

  Vă trimit un link spre Noul Testament în traducerea Pr. Gala Galaction (Grigore Pișculescu):
  https://archive.org/stream/Romanian-Biblia_Blaj_1795.pdf/Biblia1939GalaGalaction#page/n1109/mode/2up

  Această traducere a Noului Testament are printre cele mai puține critici, ba chiar e folosită și spre comparație (cu alte versiuni) pentru a înțelege textul.
  Ideea e că, în concepția multora, e printre cele mai bune traduceri, deci poate fi folosită ca bază de dialog și de apărare a Dreptei Credințe în fața contestatarilor.
  Are însă și unele mici neajunsuri, în sensul că sunt cuvinte cu caracter regional (regionalisme), deci unde nu înțeleg un cuvânt mă uit în Noul Testament ortodox mai recent; deasemenea întâlnim Christos, nu Hristos, dar e adevărat că mai demult ortodocșii foloseau ambele variante (și Eminescu scria tot Christos).

  Iată cum cum apar Fericirile în Biblia Galaction:
  „3 Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
  4 Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
  5 Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
  6 Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetoşează de dreptate, că aceia se vor sătura.
  7 Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
  8 Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
  9 Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
  10 Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
  11 Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocări şi vă vor urmări şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina mea.
  12 Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, căci tot aşa au prigonit pe prorocii cei dinainte de voi.” (Matei 5, 3-12).

  Apreciază

 2. Mă scuzați că iarăși intervin nelegat de subiectul articolului, dar am verificat AGHIASMA sfințită pe 6 ianuarie 2018, deci după Sinodul din Creta pe care unii îl hulesc. Iar preoții unde merg eu sunt pomenitori.
  Însă ce să vezi: aghiasma nu s-a stricat, deci preoții au har, indiferent ce vor zice unii și alții. Este har în Biserica Ortodoxă Română!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s