Dezvaluiri, Se intampla azi

Hristos a Inviat! Un judecator din Iasi a cerut deschiderea Sfintelor Biserici!

 

Un judecător le cere colegilor din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea unui act extrem de important. Este vorba despre Ordonanța Militară nr. 1 din acest an, emisă după constatarea pandemiei cu coronavirus. Decizia care urmează a fi emisă de magistrații ieșeni ar putea avea un efect la nivel național

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, guvernele din lumea întreagă au luat măsuri de neconceput pentru cei mai mulți dintre oameni în vremuri normale. Sub „umbrela” terorii create de apariția acestui virus ce poate fi letal, și autoritățile din România au decis instaurarea stării de urgență și, odată cu aceasta, și legiferarea unor ordonanțe militare.
Însă mulți sunt cei care au sesizat că aceste ordonanțe pot fi considerate discrimatorii, chiar și pe timp de stare de urgență, când unele drepturi, în mod normal considerate protejate prin Constituție, sunt ignorate de autorități.

Un magistrat ar putea schimba totul

În contextul actual, unii români au, totuși, curajul de a-și apăra drepturile, chiar dacă acest lucru presupune „a se lua la harță” cu Guvernul României. Doi bărbați, un judecător din Bacău și un pensionar din Iași, au decis să conteste recent la Curtea de Apel Iași prevederile ordonanțelor militare emise până acum de Ministerul Afacerilor Interne, șapte la număr.
Chiar un magistrat a fost cel care a decis să dea în judecată Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, Ioan Petrescu, judecător la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, din cadrul Curții de Apel Bacău, le cere colegilor de la instanța similară din Iași să dispună anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, emisă în urmă cu câteva săptămâni.

„Sunt creștin-ortodox practicant și solicit anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, respectiv a articolului 2 din document, tocmai din acest motiv”, a arătat Ioan Petrescu în cererea adresată instanței de judecată ieșene.

Mai exact, judecătorul din Bacău contestă interdicția de a participa la evenimente religioase. Judecătorul a mai susținut că, în această perioadă, în care se apropie Sărbătorile Pascale, extrem de importante pentru toți creștinii, vrea să își exercite dreptul de a participa la manifestările cu caracter religios.

De remarcat este faptul că solicitarea a ajuns la Curtea de Apel Iași deoarece reclamantul este judecător la instanța similară din Bacău. Potrivit legislației, solicitarea acestuia nu putea fi depusă la instanța în cadrul căreia activează ca magistrat, astfel că ea a ajuns pe mesele colegilor din Iași.
Chiar dacă solicitarea abia a fost depusă la sediul instanței, Curtea de Apel Iași a decis ca primul termen de judecată al procesului să aibă loc pe data de 14 aprilie 2020. Astfel, nu este exclus ca o sentință să fie emisă într-un termen foarte scurt. Interesant e faptul că verdictul ar putea avea un efect la nivel național, creând un precedent peste care ar fi greu de trecut.

Ce spune ordonanța

Ordonanța Militară nr. 1 a fost emisă pe data de 17 martie 2020 și privește adoptarea unor măsuri de primă urgență, referitoare la aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri. Ordonanța a fost aprobată de către premierul României, Ludovic Orban. https://www.bzi.ro/

12 gânduri despre „Hristos a Inviat! Un judecator din Iasi a cerut deschiderea Sfintelor Biserici!”

  1. Buna dimineata. Sau grabit cand au luat aceasta decizie de a anchide bisericile, ca si cu aeroporturile de frica bolii dar pe urma sau mai gandit un pic si le-au redeschis cand au vazut puhoiul de oameni. Asa mai scapa de ei ca nu sant capabili sa oferte lo curi de munca. Tot la fel or sa faca si cu bisericile. Cu cel de sus. Nu te pui. Doamne Ajuta. 🙏🙏🙏❤️

   Apreciază

  1. N-am crezut vreodata ca, intr-un popor crestinat de apostolul Andrei acum 2000 de ani, se mai pot naste astfel de jivine anticrestine! Si stiti probabil, cum se procedeaza cu jivinele?!

   Apreciază

 1. Felicitări ptr puterea pe care o are acest creștin,Bunul Dumnezeu nu trece cu vederea dorința a unui popor..Nu e normal sa ni se ia drepturile de a merge la biserica sau poate asta urmăresc da distrugă biserica si ortodoxia. Nu lasa bunul Dumnezeu și Maica Domnului..Doamne ajută ne si ne miluieste. AMIN

  Apreciază

 2. Doamne ajută!Prin această ordonanță de urgență se încalcă nu numai dreptul de a merge la un lăcaș de cult ci si dreptul de liberă circulație a cetățenilor .Drepturi stipulate în constitutia Romaniei si in carta ONU.

  Apreciază

 3. Doamne ajuta! Sa dea Bunul Dumnezeu sa primim lumina Sfanta in Casa Domnului. Sa ne aparam credinta crestin ortodoxa precum Stefan cel Mare si Sfant, altfel nici Craciunul nu il vom putea sarbatori in Biserica. Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. Sa dea Dumnezeu sa primim lumina sfânta Sănătoși!!! La trup și la minte!!! Este mai important sa o primim in sufletul nostru! Sa fim in viața și sa plângem răstignirea Domnului și sa-i lăudam învierea oriunde am fi!!! Ar fi cea mai mare prostie!!! Și l-am răstigni iar pe Domnul Isus Hristos cu ignoranta noastră dacă acum am deschide bisericile!!! A foat voia lui ca bisericile sa fie închise! Nimic, dar nimic nu se întâmpla fără voia Domnului!!! Nu mai fiți iudei sa-l salvați pe Baraba!!! Dacă sunteți creștini ortodocși, fiți milostivi și înțelepți cu și pentru poporul roman!!! Dacă va doriți acum deschiderea bisericilor cu siguranța sunteți atei dar și anti-Poporul Roman!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s