Miscarea Legionara, Neamul Romanilor

Cuvinte pentru muncitorul legionar. In duhul Capitanului Codreanu.

 

Istoria neamului românesc a fost plină de lupte. Biruințe au însemnat victoriile lui Mircea cel Bătrân, biruință a fost epoca lui Ştefan cel Mare, — „47 ani de lupte şi tot atâtea biserici” spune cronicarul vremii. Tot biruință a fost Unirea cea sfântă şi dreaptă a lui Mihai Viteazul. Dar sângele martirilor Horia, Cloşca şi Crişan? Apoi strigătul de alarmă al neamului, strigăt ce-avea să trezească, gene­rația trecută, strigătul lui Avram lancu. Şi toți aceşti, pentru ce au luptat? V-ați întrebat, dragi muncitori, dece este presărată istoria cu vitejii?

Atunci, muncitor legionar şi nelegionar, întăreşte-ți credința, în fiecare clipă, în fiecare zi; controlează-te, ridică-te dârz împotriva profitorilor. Nu te lăsa rătă­cirii, nu-l părăsi nici pe cel lipsit de voință, pe cel ce stă în întuneric, slugă şi rob jidovilor.

Comunismul este arma periculoasă a câtorva ciocoi scăpătați, trântori ce şi-au risipit averile prin țări streine, cari se întorc aici, să prindă iar chiag, ajutați de jidovi. Şi toți aceştia n’au religie, n’au Dumnezeu.

Muncitor legionar, care duci viața lân­gă ruda celor pierduți de calea mântuirii şi de a neamului, nu te lăsa. Îndreaptă-i şi pe dânşii la calea cea adevărată. Arată­ şi lor că în Stalul Legionar muncitorul are drept la viață, că aici fiecare ne trudim pentru a ridica umilința, de a stârpi să­răcia. Crezul nostru a fost crezul Căpi­tanului. Toți au drept sub acelaşi soare şi nimic nu ne desparte de adevărul că muncitorul are nevoe de băi, teatru, can­tină, casă şi familie. Mai ales familie! Ei bine, în Statul Comunist toate acestea, lipsesc.

Mişcarea legionară a făcut-o lege — din a ridica munca la nivel de ritual creştin: Numai cel ce munceşte are drept la viață, aşa spune legea legionară.

Prin muncă te înalți pe tine şi pui în fiecare zi o carămidă la temelia Patriei tale.

V. SPIRIDONICĂ

“Gazeta Transilvaniei”, Braşov. Anul 103, (serie nouă), Nr. 101, 4 Dec. 1940

2 gânduri despre „Cuvinte pentru muncitorul legionar. In duhul Capitanului Codreanu.”

 1. „Neamul nostru n-a trăit prin milioanele de robi care și-au pus gâtul în jugul străinilor, ci prin Horia, prin Avram Iancu, prin Tudor, prin Iancu Jianu, prin toți haiducii, car în fața jugului străin nu s-au supus, ci și-au pus flinta în spate și s-au ridicat pe potecile munților, ducând cu ei onoarea și scânteia libertății. Prin ei a vorbit atunci neamul nostru, iar nu prin „majoritățile” lașe și „cuminți”. Ei înving sau mor: indiferent. Pentru că atunci când mor, neamul trăiește întreg din moartea lor și se onorează din onoarea lor. Ei strălucesc în istorie ca niște chipuri de aur care, fiind pe înălțimi, sunt bătute în amurg de lumina soarelui, în timp ce peste întinderile cele de jos, fie ele cât de mari și cât de numeroase, se așterne întunericul uitării și al morții. Aparține istoriei naționale nu acela care va trăi sau va învinge – cu sacrificarea liniei vieții neamului – ci acela care, indiferent dacă va învinge sau nu, se va menține pe această linie.” Corneliu Zelea Codreanu

  Apreciază

 2. De acord cu ce spune Capitanul .
  Doar ca astia , care ne conduc si care sunt reminiscentele comunismului sau mai bine spus sunt niste mutatii monstruoase ale comunismului , ne induc lipsa de sens a vietii si ne-au sterilizat psihologic ca nu-ti vine sa mai faci nimic pt tine si nici nu poti din cauza lor … Numai ei sa traiasca si famiile lor . Noi ca cetateni romani suntem …. balast inutil daca nu se pot folosi de noi in conditiile lor , adica : sclavi . Sclavi aici si in afara . Sa ai familie e un lux .
  Eu nu doresc sa muncesc pt altul si sa-mi fie acaparata viata doar ca sa prospere nu stiu cine sa constat ca eu pt mine nu pot sa fac nimic . Nu vreau sa fiu conditionada de un salariu mare in schimbul petrecerii la servici a mai mult de jumatate din timpul meu zi -lumina . Adica , daca muncesti suplimentar primesti un bonus de nu stiu cat pe langa salariu . Nu ma intereseaza .
  Viata mea ( si a oricui ) nu se reduce la un salariu . Poate vreau sa fac ceva pe cont propriu si n-am garantia ca voi fi lasata in pace de institutii ale statului . Incearca sa-ti deschizi un magazin sau o cafenea ca nu mai dormi noaptea : vin controale , ti se sparge magazinul…etc sunt diverse forme de sicanare si de presiune incat sa nu-ti doresti sa mai faci ceva si traiesti pe principiul : Daca nu poti face bani macar nu pierde ce ai .
  Daca ai terenuri si vrei sa-ti faci o plantatie ( sa zicem) vin si te fura , te fura chiar paznicii pe care-i angajezi . Eu daca nu pot sa fac ceva pt mine nu voi putea sa fac nici pt altul .
  Acesta nu e un climat sanatos .Stiti cu ce compar tara asta cu un lac tulbure in care pot trai doar crocodilii …restul inseamna prada …prada lor . Ganditi-va fiecare ce sunteti : pradatori sau prada .
  E o iluzie sa credeti ca exista alternativa .
  Aseara la Nasul , Radu Moraru spunea ca Arafat vrea sa dea o lege care seamana cu o lege data in China . Bai, pe astia nu-i opreste nimeni . Vin alegerile si voi iesi tot ei , nu conteaza partidul pt ca toti sunt ticalosi . Toata clasa politica trebuie desfiintata si pusa in puscarie pe viata . Nu vedeti ce tupeu au ? De 30 de ani isi permit sa faca experimente macabre pe noi prin ordine din afara pt ca sunt vanduti . 30 de ani de ticalosii neintrerupte si inca mai sunt prin Senat , prin Guvern … Eu n-am uitat nimic din relele pe care le- au facut in acesti ani . Nu am uitat nimic!

  https://saccsiv.wordpress.com/2020/07/06/iata-proiectul-privind-carantina-si-izolarea-ludovic-orban-cere-parlamentului-sa-l-voteze-in-procedura-de-urgenta-atentie-nu-se-refera-doar-la-covid-19-o-sa-ne-aresteze-si-pentru-pojar-sau-gripa/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s