7 gânduri despre „Romania, secolul XXI, anul 2019, luna mai, gara din Medias: PRIVITI CUM NE DESFRISEAZA TARA!!”

  1. Asta e cea cu acte… Intreaba Ocolul Silvic Prejmer si Sacele din Brasov cate camioane pt. Schweighofer Holzindustrie au fost oprite in ultimele 4 saptamani !

    Apreciază

  2. Privim . Cum ne defriseaza tara , cum ne depopuleaza tara etc…. Privim de vreo 30 de ani , priveam si inainte de `89 .Avem „experienta ” in privit . Cum de am ajuns atat de inerti ?

    Un off , dar la fel de dramatic . Una dintre colegele mele ( de la scoala de farmacie ) in varsta de 19 ani reprezinta un caz aparte . M-a impresionat : locuieste in zona rurala ,spre munte are familie dar sta cu fratele ei . De la 14 ani au fost lasati singuri sa tina gospodaria . Parintii sunt la munca in strainatate . Tatal vine acasa o data la 3 luni . Baiatul este la un liceu de Info , cu bursa . Se pare ca va avea un viitor stralucit , fata este harnica , constiincioasa , foarte responsabila pt varsta ei . Plecand parintii la munca ea a fost nevoita sa se maturizeze fortat , de la 14 ani . Imi povestea ca in primele 2 saptamani gatea numai oua ochiuri pt ca nu stia sa gateasca altceva . A invatat treptat …. . Inchipuiti-va ca ea de la 14 ani tine gospodaria , si-a terminat liceul ( cu diploma de bac.) are grija de fratele ei . Acum la 19 ani face si scoala de farmacie + practica unde sta peste program . Eu procedez la fel cu practica , stau peste program daca vreau sa invat ceva . Nu protesteaza , nu se plange , este vesela si senina mai tot timpul si rade mult . Copii acestia sunt un aluat bun .
    Au tot ce le trebuie din p.d.vedere material . Ei sunt un caz „fericit” . Asa cum traiesc ei tin lucrurile sub control si fiecare isi vede de treaba lui cu simt de raspundere . Ce familie !
    Intr-o zi , ascultam o colega , care , maritata fiind cu un om de afaceri , se lauda ca ea nu face nimic in casa , ca are servitori . Fata la un moment dat nu s-a mai putut abtine si zice : ” As vrea sa am si eu o zi in care sa nu fac nimic . Doamne, cum o fii sa nu faci nimic …?!!” Dar o spunea asa ca pe o dorinta arzatoare . I-am raspuns tare sa auda toata lumea sa nu-si doreasca asta vreodata . Sa nu stie cum e sa nu faca nimic . Nu e nici o virtute in a nu stii sa faci nimic .
    Doamna asta ( de 28 ani) care se lauda ca are servitori sta cu ochii pe mine de la inceput si incearca sa speculeze orice greseala de-a mea ca sa ma compromita si sa imi saboteze evolutia la scoala . Se simte inferioara ca om si incearca sa camufleze asta etalandu-si puterea financiara , astfel umilind oamenii fara rost . De aici rezulta un caracter pervers , schizoid . De multe ori o las sa se agite singura pt ca asa se autodemasca cu toate vicleniile ei . Slabiciunea ei este ca-i place sa fie tot timpul in centrul atentiei. Mai intervin indirect , cum a fost in cazul fetei de mai sus .
    Doamne , cati copii mai sunt lasati sa creasca singuri , sa se lupte prematur cu viata ?

    Apreciază

Lasă un comentariu