Uncategorized

Tribul din Pakistan: politisti taiati si umpluti de sange! Valoarele lu’ ieuropenii!

O femeie și trei bărbați, toți țigani, au ajuns marți seara după gratii, la Poliție, după o ceartă conjugală în colonie, iar ulterior, bărbații au și fost arestați.

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat că miercuri noapte judecătorul pentru drepturi și libertăți a dispus mandat de arestare preventivă pentru trei bărbați din Ciumeghiu și punerea sub control judiciar a unei femei, după un incident cu ultraj față de doi polițiști, consumat marți după amiază.

Cineva a sunat marți la 112 să ceară ajutor pentru aplanarea unui conflict conjugal în colonie. Ajunși la fața locului, polițiștii, aflați în uniforme și în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au fost ultragiați și nu numai de țigani. Mai exact, unul dintre polițiști a fost amenințat, iar celălalt a fost lovit de țigani.

Pentru aplanarea conflictului au venit și mascații de la Poliție, s-a folosit spray lacrimogen, dar s-au tras și trei focuri de armă în plan vertical.
Agresorii, cei trei bărbați și o femeie au fost apoi ridicați de polițiști și reținuți 24 de ore în Centrul de Arest al Poliției Bihor. Procurorii au înaintat ieri magistraților propunerea de arestare preventivă a celor patru, iar miercuri-noapte, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați și punerea sub control judiciar a femeii, a adăugat procurorul Cotrău.

Potrivit prim procuror adjunct Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, „la data de 12.11.2019, în jurul orei 15.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu (patrulare), cele două persoane vătămate, polițiști îmbrăcați în uniforma specifică profesiei, au fost dirijate de către dispecer pentru aplanarea unui scandal și a unei agresiuni în derulare, reclamate prin SNAU 112 de către o persoană în localitatea Ciumeghiu, jud. Bihor. Polițiștii au ajuns la locul incidentului în jurul orei 15.00. La fața locului se aflau membrii unui echipaj SMURD care acordau îngrijiri medicale unei persoane, mama apelantei, care le-a comunicat agenților de poliție că atât ea, cât și fiica ei gravidă au fost agresate de către unul dintre inculpați. De asemenea, a mai precizat că fiica ei a fost transportată cu forța de către acel inculpat la domiciliul lui, situat tot în localitatea Ciumeghiu, jud. Bihor.

Având în vedere aceste aspecte, cei doi agenți de poliție s-au deplasat la domiciliul inculpatului unde au identificat-o pe persoana în cauză, gravidă, prezentând urme de violență în zona capului, membrelor și gâtului. Mai mult, aceasta le-a relatat agenților de poliție că a fost agresată și că se simte în pericol, rugându-i să o transporte de acolo, având nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului, în momentul în care au ajuns cei doi polițiști, se aflau și ceilalți trei inculpați, care sunt fratele, respectiv tatăl și mama primului inculpat.

Atitudinea recalcitrantă a inculpaților, în special a primului inculpat, a degenerat în fapte tipice în momentul în care unul dintre polițiști a încercat să introducă persoana agresată pe bancheta din spate a autospecialei. Astfel, unul dintre polițiști a

fost trântit la pământ, agresat, fiindu-i aplicate multiple lovituri cu pumnii și picioarele, fiindu-i cauzate leziuni corporale ce au necesitat spre vindecare 10 zile de îngrijiri medicale. În același context, imediat după, unul dintre inculpați s-a îndreptat amenințător spre cealaltă persoană vătămată, polițist în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu un bolovan de circa 30 cm ridicat deasupra capului, pe care l-a aruncat înspre primul polițist, lovindu-l în picior când acesta a încercat să intervină (având pistolul scos din toc), tulburând prin toată conduita ordinea și liniștea publică. Modul în care au acționat inculpații a impus utilizarea spray-ului lacrimogen din dotare de către unul dintre polițiști și efectuarea a trei focuri de armă în plan vertical (inițial două, lucru care i-a calmat doar temporar pe inculpați, iar apoi un al treilea care a generat o dezamorsare suficientă a tensiunii astfel încât să se asigure părăsirea locului).

În tot acest interval de timp, în ciuda intervenției organelor statului, inculpata a aplicat multiple lovituri în zona feței și a exercitat acte de violența ( tras de păr ) față de persoana pentru care au intervenit polițiștii”.

Cei doi țigani care au atacat în weekend doi polițiști din Recaș, cu un par și o furcă, au fost reținuți marți seară pentru 24 de ore. Miercuri, ei au fost transportați la Parchet, pentru continuarea audierilor.

Duminică, doi polițiști care investigau un caz de furt s-au deplasat la domiciliul fraților. Când au ajuns acolo, oamenii legii au fost atacați cu un par și o furcă de către aceștia. Polițiștii au folosit armamentul din dotare și au tras două focuri de avertisment în aer, dar cei doi au scăpat. Ei au fost prinși marți, la Timișoara și reținuți pentru 24 de ore.

Miercuri dimineață, aceștia au fost transportați în cătușe la Parchet pentru o nouă tură de audieri, fiind escortați de forțele speciale ale IPJ Timiș. La finalul audierilor procurorii vor decide dacă cei doi vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE. Haiduc Lingurar și Patragică Lingurar, recidiviști

Cei doi frați care au atacat mai mulți polițiști la Recaș duminică seara nu se află la prima abatere. Potrivit procurorilor, aceștia sunt recidiviști și sunt acum cercetați pentru trei infracțiuni de ultraj. Oamenii legii spun că cei doi au atacat atât doi agenți, cât și un polițist local.

„La data de 03 iulie 2016, în jurul orelor 20:30, în timp ce se aflau în cartierul de locuinţe sociale amplasat în partea de nord-vest a localităţii Recaş, situat după str.Mihai Eminescu, cei doi inculpaţi ar fi ameninţat explicit persoanele vătămate, trei agenţi de poliţie, B.E.-D. şi A.C. din cadrul Poliţiei Oraşului Recaş şi T.I.-C. din cadrul Poliţiei Locale Recaş, toţi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în legătură cu aplanarea unui scandal şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu comiterea de acte de violenţă îndreptate împotriva acestora, ameninţări ce ar fi fost exprimate atât explicit, cât şi prin manevrarea în mod repetat şi intimidant a unui par din lemn, a unei lopeţi, respectiv a unei coase. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lingurar Patragică ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate T.I.-C., agent în cadrul Poliţiei Locale Recaş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin aplicarea unei lovituri cu un par din lemn în zona pumnului mâinii drepte, cauzând acesteia leziuni traumatice ce necesită un număr de 7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au transmis procurorii.

https://voceatimisului.ro/romii-care-au-atacat-doi-politisti-din-recas-la-audieri/

Lasă un comentariu